12. kolo
22.11.2014 20:00 CET
5 : 1
(1:0)

Reportáž

Barcelona smetla Sevillu, Messi hattrickem přepsal dějiny

Lionel Messi zažil svůj první třígólový zápas sezony a výrazně tak přispěl k demolici Sevilly 5:1. Díky svému prvnímu zásahu argentinský útočník dohnal na čele historických střeleckých tabulek Španělska Telma Zarru a svými dvěma následnými brankami pak někdejšího skvělého kanonýra Athleticu definitivně předběhl. Na svých nynějších 253 branek Messi potřeboval jen 289 utkání.

Ještě na začátku druhé půle přitom vypadalo vše otevřeně, neboť Messiho úvodní gól z přímého kopu smazal nešťastným vlastencem Jordi Alba. Pak už však úřadovali výhradně domácí a zásluhou Neymara s Rakitićem rychle znovunabyli vedení, jež ve zbytku zápasu pouze navyšovali. Předzápasové haló okolo Messiho možného odchodu z katalánského velkoklubu tak minimálně na chvíli zůstane odsunuto na vedlejší koleji...

Po jednadvaceti minutách musel hostující brankář Beto lovit míč ze sítě poprvé, když Messi perfektním přímým kopem zakroutil míč za jeho záda. Ve zbytku úvodního poločasu však Andalusané statečně odolávali a drželi se až do přestávky stále na dostřel jediného gólu. Jejich snaha byla odměněna hned tři minuty po změně stran, kdy se Vítolo vymanil z dosahu soupeřů a kvalitním centrem cílil na Denise Suáreze. Jako první se sice k míči dostal Jordi Alba, jenže jej nedokázal usměrnit jinam než do vlastní branky - 1:1.

Od sevillského vyrovnání uplynula sotva minuta a Barcelona byla znovu ve vedení. Xavim zahranou standardní situaci totiž v gól hlavou přetavil Neymar a čtvrthodinu nato přidal třetí hřebíček do hostující rakve Ivan Rakitić, jenž v létě přestoupil do katalánského celku právě ze Sevilly. Chorvatský záložník se rovněž prosadil hlavou, o centrovanou asistenci se tentokrát postaral Luis Suárez, jenž sám stále čeká na svůj první gólový zásah sezony.

To nejlepší si však Barca schovala až do dvaasedmdesáté minuty, kdy Messi s Neymarem obstarali výjimečnou kombinaci, na níž hostující obrana neměla šanci zareagovat. Argentinský reprezentant vybídl svého brazilského kolegu k sprintu po levé straně hřiště a sám si následně počkal na zpětnou přihrávku na zadní tyči, kde pravačkou ve skluzu dorazil míč zblízka do sítě. Historický rekord tak byl překonán, o čemž svědčily bouřlivé reakce jak na tribunách, tak na hřišti.

Přesto ani tehdy nebyl Lionel Messi plně uspokojen a neodpustil si ještě jeden gólový zápis. Po další rychlé výměně míče s Neymarem na hranici šestnáctky tak přízemní ranou dokonal hattrick a završil konečné skóre na drtivých 5:1.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Messi to veme na sebe 2-0.

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat
valloire

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona má občas před LM výpadky.Tip X2

Reagovat
celeb

zvlastnu prichut to urcite bude mat aj pre Rakitica, nie len De-la-faula

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 messi goodbye

Reagovat
bayern987

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele