2. kolo
30.08.2014 23:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Sevilla FC 1:2

Espanyol za sebou neměl příliš dobrý závěr sezony. A lepší nebylo ani první utkání španělské elitní soutěže. Hráči z katalánské metropole proto doufali, že proti Seville se jim bude dařit o něco lépe. Veškeré naděje jim ale vzal střelec jménem Carlos Bacca.

Sevilla byla příliš velkým soustem, což se projevovalo po celé utkání. Už na začátku se Aleix Vidal vydal skrz obranu soupeře a kdyby jeho centr byl alespoň o něco přesnější, mohlo být s Espanyolem zle nedobře. Reputaci si nenapravil ani evergreen Sergio García, který nepotrestal chybu obranné linie soupeře. García už Espanyolu vystřílel mnohá vítězství, ale dnešní utkání si za osobní rámeček nejspíš nedá. Po nahrávce od Montaněse měl v podstatě jen namířit míč do opuštěné brány, ale místo toho pálil do brankové konstrukce!

Jak by měl útočník v podobných situacích postupovat, to mu ukázal Carlos Bacca. Nejprve se ceněný sniper probil až do vápna, kde zakončil nepřesnou ranou. O mnoho lépe už vypadala spolupráce s Cokem, který poslal do vápna střílený centr. Zničehonic se u míče objevil právě Bacca, jemuž podobné akce nedělají zásadní problém. Střelec Sevilly si počínal chladnokrevně a poslal svůj celek do vedení - 1:0.

První půle skončila bez větší náchylnosti k dramatům, takže se spokojení fanoušci Sevilly mohli v klidu odebrat k občerstvení. Propagační projektil zkoušel hned po skončení pauzy Fernando Navarro, ale jeho pokus taktak doklouzal ke Casillovi. Sudí Alberto Undiano Mallenco měl poměrně snadné rozhodování o dalším vývoji, když brankář Casilla fauloval pronikajícího Baccu. A to neměl dělat, neboť z následné standardní situace se míč od Denise Suareze snesl na hlavu Vicenta Iborry a ten už si věděl rady.

Vzpamatování se z šoku, kterým inkasovaná branka byla, ale Espanyolu netrvalo vůbec dlouho. O pár minut později si do vápna naběhl Stuani, jehož našel skvělým pasem Victor Sánchez. Christian Stuani už měl poměrně snadnou úlohu a na zadní tyči bez problémů snížil - 2:1.

Sevilla má ale v záloze několik es, které postupně vytahovala. Nejprve jím byl Ever Banega, který nahradil unaveného Suareze. A namísto Vitola se do sestavy dostal také barcelonský zázrak Gerard Deulofeu. A právě tento mladík se posléze dostával do zakončení, jenže obránci soupeře mu věnovali dostatek pozornosti, takže někdejší hráč Evertonu se nedokázal prosadit. Ever Banega hodně chtěl ukázat, že se umí prosadit i střelbou z větší vzdálenosti a několikrát zaměřoval. Nikdy ale jeho pokusy nebyly přímočaré a chyběla jim přesnost.

Deulofeu ve snaze o rychlý kontr neobešel Alvara a následně pálil mimo. Mezi tři tyče se netrefil ani Nicolas Pareja, který svůj projektil v posledních fázích zápasu namířil jen do tyče! Espanyol padl, Sevilla může slavit.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele