4. kolo
20.09.2014 22:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Málaga CF 2:2

Espanyol Barcelona neudržel vedení nad Malagou a díky brance Dudy z 93. minuty se na stadionu El Prat dělily body za remízu 2:2. Domácí tak pokračují v mizerných výsledcích a nadále čekají na ukončení bezmála šestiměsíční série bez vítězství v Primera División. Malaga po druhém nerozhodném utkání v řadě okupuje s pěti body prozatímní devátou pozici.

Nutno říci, že se dnes v Barceloně rozhodně nekonala reklama na fotbal. Obě mužstva trpěla nervozitou, často ztrácela míče a pohledných šancí si obě mužstva vytvořila jako šafránu. O první střelu na branku se v 6. minutě postaral domácí Victor Sánchez, jehož zakončení z úhlu si ale hostující gólman Kameni bez potíží pohlídal.

Hned první opravdu nebezpečná akce skončila gólem v síti Malagy. V 16. minutě si obrana hostí vybrala opravdu slabou chvíli, když nechala svého protivníka bez potíží kombinovat před vlastní šestnáctkou, a po pěkné přihrávce Garcíi se Caicedo ocitl před Kamenim zcela sám. Rychlá klička a ekvádorský útočník zakončil pohodlně do prázdné branky - 1:0!

Hosté mohli odpovědět v 33. minutě, když Luis Alberto vysunul dobrou přihrávkou Juanmiho. Ten však mířil nepřesně. Více Malaga ze svého platonického tlaku ke konci první půle nevytěžila a do kabin tak šli o gól šťastnější domácí fotbalisté.

Po změně stran už si ale hosté z Malagy vedli o poznání lépe. Běžela 58. minuta a na v pořadí druhý rohový kop Luise Alberta v krátkém časovém rozmezí si nejlépe vyskočil Ignacio Camacho, který přesně mířenou hlavičkou zajistil svému celku vyrovnání - 1:1! Přestože Malagu branka nakopla, utkání po pár minutách opět ztratilo potřebné tempo a na pořádnou akci si museli diváci počkat až do závěru poločas.

Espanyol před zápasem rozhodně nebyl spokojen se svým postavením, takže se dalo očekávat, že doma bude chtít konečně naplno bodovat. A závěrečný tlak Katalánců dokonce skutečně přinesl vytoužené gólové ovoce. Domácí udeřili v 88. minutě ze standardní situace zahrávané Vázquezem nedaleko od rohového praporku. Hostující obrana neuhlídala v malém vápně dravého Stuaniho, jenž hlavičkou na zadní tyč přiblížil domácí nadohled prvnímu vítězství v sezóně - 2:1!

Fanoušci modrobílých ale přece jen nakonec odcházeli ze stadionu se svěšenými hlavami. V 93. minutě totiž ze zřejmě úplně poslední akce zápasu skórovali hosté, když z další nebezpečné standardky zamířil nechytatelně k levé tyči gólmana Casilly velezkušený portugalský záložník Duda - 2:2! Espanyol se tak znova nedočkal zisku tří bodů, Malaga naopak ukázala, že se vyplácí hrát naplno až do poslední minuty.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, soccerway.com, espnfc.us

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele