4. kolo
20.09.2014 16:00 CET
2 : 8
(0:3)

Reportáž

Deportivo inkasovalo od Realu Madrid osm branek!

Real Madrid vykradl domácí La Coruňu a nasázel jí osm branek. Dvakrát sice inkasoval, ale litovat určitě nemusí - především Bílý balet totiž přispěl k výjimečně atraktivnímu utkání, po jehož skončení si nejen vylepšil osobní statistiky, ale také si připsal důležité tři body.

Poslední týdny patří Realu Madrid. Královský tým z hlavní španělského města potvrzuje, že obtížný úvod sezony je již minulostí a jeho forma má prudce stoupající tendenci. V zadních řadách sice ještě nějaké nedostatky jsou, ale především ofenzíva dělá čest trenéru Carlu Ancelottimu a diváky baví. Po přestřelce v Lize mistrů, kdy Real deklasoval Basilej, se dočkal vysokého vítězství také v La Lize.

První minuty se Real jen těžko prosazoval a zdálo se, že domácí Depor je na něj skvěle připraven. Domácí se nijak do útočení nehnali, ale centry od Modriće a spol. eliminovali bez větších obtíží. Až po pár minutách se Real dostal do zakončení, když Benzemova střela propadla až k Baleovi. Ten ale tváří v tvář gólmanovi selhal a Germán Lux si mohl oddychnout. Lux zasahoval ještě několikrát a podařilo se mu zneškodnit pas Marcela i Arbeoly. S další akcí obránce Realu si ale už poradit nedokázal.

Právě Arbeloa poslal do vápna domácích načechraný míč, který ve vzduchu zasáhl portugalský útočník Cristiano Ronaldo a poprvé dnes večer skóroval. Tehdy ještě asi netušil, že se jeho odpoledne promění v noční můru. O šest minut později se totiž balon dostal od Karima Benzemy na hranici vápna, kde jej převzal James Rodriguez. Toho nikdo hned neatakoval, takže se mladý hráč připravil balon na silnější nohu a krásnou ranou uklidil míč pod břevno!

Real byl při chuti a pro obranu Deportiva to znamenalo problémy. Marcelo našel skvělým centrem Karima Benzemu, jenž kličkou překonal domácího brankáře Luxe, ale byl také faulován. Rozhodčí ponechal výhodu, které využil Ronaldo a přesnou ranou poslal míč do opuštěné brány potřetí - 3:0 pro Real.

Trochu dramatické zápletky vnesli do utkání domácí, kterým se hned po nástupu ze šaten podařilo snížit. Sergio Ramos totiž při obranném zákroku ve vlastním pokutovém území zahrál rukou a sudí Pedro Pérez nařídil pokutový kop. Tváří v tvář brankáři Casillasovi se postavil Haris Medunjanin a poslal svého soka na druhou stranu.

Po hodině hry se stroj Realu opět rozjel na plné obrátky. Nejprve se do šance probíjel Cristiano Ronaldo, který však netrefil ideálně. Následně už skóre změnil Gareth Bale. Ten si naběhl do pokutového území soupeře, obdržel v něm nahrávku od Marcela a propálil Luxe.

Stále to ale nebylo všechno, protože hosté chystali drtivý nápor. Závěrečné minuty patřily především střídajícímu Javieru Hernandezovi, který v Madridu působí teprve pár týdnů. Do hry se dostal také Isco a ten si již po pár minutách skvěle načasoval nahrávku na Garetha Balea. Mladý útočník si obloučkem poradil i s Luxem a vstřelil pátou branku.

Cristiano Ronaldo se dnes večer dočkal prvního hattricku v sezoně, když čerpal z práce Rodrigueze a ranou na zadní tyč prostřelil Luxe pošesté. O pět minut později se trefila i La Coruňa, když Cuenca našel přesným centrem hlavu Tocheho.

Poslední slovo měl ale opět Real. A především střídající dvojice Isco - Chicharito. První skvěle nahrával, druhý se moc nerozmýšlel a napálil míč pod břevno. Domácí hráče frustrovala především poslední desetiminutovka, při které vypili pohár hořkosti až do dna. Skvělou ranou totiž uzavřel děsivě vypadající skóre Chicharito, jenž vstřelil osmou branku Realu.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 zap./3 body a k tomu zapas na deportivu.. kde se historicky nedari.. tak to nevidim moc dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
10FKK

4:3 (0:3)

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2-3

Reagovat
Kluivert9

2:1

Reagovat
PePiG7

0-3 Ronaldo,Ronaldo,Bale

Reagovat
Hiko

uff

Reagovat
vanGomm

Real se do toho tedy obul pořádně.Za dva zápasy 13 gólů,velice slušná bilance.V hokeji za podobných situací utíkají gólmani z branek Ve fotbale je to samozřejmě jiné a s tím útěkem to tak nejde.Každopádně vydržet v bráně až do konce to zaslouží obdiv.

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

Bily balet prispel k atraktivnimu utkani a zlepsil si osobní statistiky?

Reagovat
Mikesh

Chiharito , poprve sem ho videl za united jak daval skvělé gooly a pak zničeho nic začal sedět, takový talent .. vždycky mě bude srát že po něm wenger nesáhl, v realu taky asi bude hrát 2 housle, ale toho hráče mám rád... já nevim ti trenéři maji asi v těch hlavách nasrané.. talent jako svině..

Reagovat
smazaný uživatel

zajimavost: 6 golu padlo po střele levou nohou, 1 hlava, 1prava

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele