20. kolo
25.01.2015 12:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Granada CF 2:2

Nový trenér Granady Abel Resino začal svou náročnou štaci v boji o udržení dramatickou remízou 2:2 na půdě podobně tápajícího Deportiva La Coruňa. Hosty sice dostal brzy do vedení Piti, ovšem Depor poté dvěma slepenými brankami vývoj utkání otočil a mířil za důležitým vítězstvím. To mu však sebral sedm minut před koncem Robert Ibaňez a znovunabytí vedení domácích také zhatilo vyloučení Luise Fariňi.

Resino převzal poslední tým tabulky v pondělí po odvolaném kouči Joaquínu Caparrosovi a mohl si hned v šesté minutě užít první momenty radosti na granadské lavičce. Bezbrankový stav totiž v tu chvíli protrhl Piti vydařenou střelou, která z hranice pokutového území neustále stoupala, až se zastavila o brankovou síť. Viditelně oživení hosté pak pokračovali v dobrém výkonu a nechybělo mnoho, aby se střely Youssefa El-Arabiho či střelce Pitiho ujaly a navýšily granadské vedení.

Depor toho v úvodní půlhodině předvedl pomálu, za zmínku stojí snad jen dvě hlavičky Oriola Riery, s nimiž si pohodlně poradil brankář Olazabal Oier. V třiatřicáté minutě však domácí přesto zničehonic srovnali. Riera sice na Oierovi ztroskotal i do třetice, ovšem vyražený míč spadl k nohám Josého Rodrígueze, jenž z dorážky s klidem skóroval. Hned čtyři minuty nato byl nečekaný obrat dokonán. Sidnei předal míč Lucasi Pérezovi, který zblízka zakončil do odkryté brány.

Ráz utkání se tímto průběhem značně změnil a bylo to nyní Deportivo, kdo měl i po změně stran jasně více ze hry a na trávníku dominoval. Oier se musel vytáhnout proti dalekonosné ráně Cavaleira a poté s úlevou sledoval, jak nebezpečné střely Juanfrana, Riery i Fariňi končí mimo jeho tři tyče. Domácí fanoušci se v tu chvíli cítili jistě dobře naladěni, jenže zahozené šance je nakonec v konečném součtu budou mrzet. V třiaosmdesáté minutě totiž Foulquierovu hlavičku usměrnil za brankovou čáru Ibaňez.

Šokovaní domácí navíc záhy přišli o Fariňu, jenž uviděl rovnou červenou kartu za napadení Frana Rica, kterého rozhodčí za potyčku potrestal pouze kartou žlutou. Konečné skóre se již však nezměnilo, a tak oba celky nadále tápou v oblasti sestupu a čekají na ukončení své série bez vítězství.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
Robík

1:2

Reagovat
Robík

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele