24. kolo
21.02.2015 22:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Celta Vigo 0:2

Sobotní večer byl na Pyrenejském poloostrově ve znamení galicijského derby mezi Deportivem La Coruňa a Celtou Vigo, z nějž vzešli vítězně druzí jmenovaní po prvenství 2:0. Oba góly padly až v druhém poločase, když se nejprve krátce po změně stran trefil Charles a na samotném konci utkání pojistil zisk tří bodů Joaquín Larrivey.

Celta tak ovládla obě tato vyhrocená měření sil, neboť i v domácím zápase s Deportivem, hraném v září loňského roku, brala všechny body za výhru 2:1. Tentokrát hostům usnadnilo dovedení zápasu do vítězného konce i vyloučení stopera Deporu Alberta Lopa z třiasedmdesáté minuty. Díky druhému vítězství v řadě se svěřenci Eduarda Berizza posunuli na osmou příčku před barcelonský Espanyol se ziskem jednatřiceti bodů. Deportivo naopak zůstává přikováno nebezpečně blízko sestupovým vodám na patnáctém místě.

Ještě před zápasem si pustil pusu na špacír obránce Pablo Insúa, jehož prohlášení, že to Depor je největším klubem v Galicii, si očividně hráči Celty vzali pořádně k srdci. Domácí brankář Fabricio se tak musel pořádně ohánět od začátku utkání, aby vyrazil prudkou ránu Augusta Fernándeze nad břevno. Na opačné straně během zábavné úvodní desetiminutovky zase zahrozil křídelník Lucas, avšak mířil nepřesně.

Fabricio se pak musel vypořádat s ranou Nolita a jeho protějšek Sergio v brance Celty zase potřeboval vytáhnout svůj první zákrok večera po další ráně aktivního Lucase. Ještě do poločasu pokoušel střelecké štěstí Celso Borges z přímého kopu, ale svou dalekonosnou pumelici nakonec nedokázal stlačit pod horní tyč Sergiovy branky. První půle tak skončila bez branek.

Smírný stav však po změně stran vydržel sotva pár vteřin. Uběhlo jich přesně šestatřicet, když se totiž vyvedeným zakončením prosadil hostující Charles. Vše z pohledu Deportiva začalo ztrátou míče hluboko na polovině Celty, čehož hosté využili k bleskurychlému protiútoku po pravé straně hřiště, odkud Fabian Orellana poslal do šance Charlese. Brazilský útočník zachoval chladnou hlavu a jemným obloučkem přes bezmocného Fabricia okamžitě utišil rozbouřené tribuny stadionu Riazor, jen s výjimkou sektoru hostí.

Domácí trenér Víctor Fernández zareagoval nasazením Isaaca Cuency s Helderem Costou a záhy dvacet minut před koncem málem srovnal Oriol Riera, jenže místo gólové radosti mohl nakonec jen schovat obličej do rukou, když jeho rána z bezprostřední blízkosti orazítkovala pouze brankovou konstrukci. Tři minuty nato utrpěly šance Deporu na závěrečný tlak tvrdou ránu, neboť Lopo za faul na Charlese uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně opustit trávník.

V samotném závěru tak místo vyrovnání přišla gólová pojistka na straně hostí, když se prosadil střídající Larrivey, jenž využil zaváhání soupeřovy obrany a doklepl míč do prázdné brány. Kdyby se pro letošní sezonu určoval největší tým v Galicii podle výsledků v derby, Celta Vigo by vyšla jako jasný vítěz.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
Robík

1:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
santini

výborný výkon z našej strany... budúci týždeň si zmlsneme na Elche

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele