2. kolo
30.08.2014 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Córdoba CF - Celta Vigo 1:1

Nováček první španělské ligy se štěstím vyválčil cenný bod za remízu s Celtou Vigo. Hosté byli sice po většinu utkání aktivnějším týmem, ale stačila malá chvíle nepozornosti a zdánlivě bezbranný a nezkušený tým dokázal srovnat. Dělbou bodů také utkání skončilo.

Hosté podnikli první zajímavý útok již po pár minutách. Larrivey se dostal s míčem do vápna, ale jeho přihrávka poté jen neškodně proletěla před domácí bránou. Celta Vigo se ale nevzdala a Nolito hledal přihrávkou dobře postaveného Orellanu. Někdejší zázračný hoch ale přihrávku nezvládl zpracovat, protože mu v tom zabránil Pantić. Celta byla celkově aktivnější již od prvních minut a kdyby Orellana přesněji přihrával, mohl poslat nabíhajícího Nolita do velké šance. Nutno dodat, že Celta si míč hlídala a na jejím projevu bylo jasně znát, že ona bude tím dominantním týmem, který se pokusí určovat tempo hry.

O chvíli později se Orellana málem radoval z vedoucího gólu, ale radost mu zkazil brankář Carlos. Celta sice díky rychlé kombinaci vyšachovala soupeře ze hry, ale nakonec její snaha nebyla úspěšná - brankář Córdoby ukázal brilantní reflexy a ránu vyrazil do míst, kde už se nikdo z protihráčů nevyskytoval. Hosté mohli brzo vést, ale Nolito zakončoval Larriveyovu střelu do prázdné brány z ofsajdového postavení.

Prapor Córdoby v bílém pozvedl až Cartabia, který se odhodlal ke střele. Nikdo z protihráčů se mu do cesty nepostavil, takže rychlík Cartabia se nerozpakoval a s míčem si to namířil do vápna. Krátce před ním vypálil a jeho skákavá rána prosvištěla kolem tyče soupeřova brankáře. Pět minut po změně stran se snaha Celty vyplatila, protože hosté šli do vedení. Postaral se o to Fabián Orellana, který si duchapřítomně naběhl na kraj pokutového území, kam mu adresoval nahrávku Nolito. Orellana poté, možná trochu bláhově vypálil. Brankář Carlos ale dnes neměl zcela svůj den a míč propustil za svá záda.

To ale nebylo vše, protože Córdoba se rychle chtěla vzpamatovat. Pomohl jí k tomu Rossi, který odcentroval do vápna, kde Havenaar sklepl balón pro nabíhajícího spoluhráče. Tím byl aktivní Federico Cartabia, jenž si míč urychleně zpracoval a bez větších rozpaků jej napálil k tyči - 1:1.

To Celtu trochu zaskočilo, protože hosté evidentně nepočítali s jakýmkoli odporem ze strany nováčka. A tak i když se Orellana s Nolitem hodně snažili a vyměnili si několik zajímavých přihrávek, jejich snaha nakonec ke gólu nevedla. Naopak zabrala Córdoba. Xisco dostal přihrávku do vápna, kde však nestihl zakončit, protože si míč nezpracoval ideálně a díky snaze Cabrala se k zakončení nedostal. I díky jeho zákroku se Córdoba rozešla s Celtou smírně.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, insidespanishfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele