13. kolo
29.11.2014 22:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Celta Vigo - SD Eibar 0:1

Eibar překvapivě vykradl Estadio Balaídos a díky chytré trefě Manu Del Morala z prvního poločasu si veze z Viga všechny body. Celta znova doplatila na fatální nemohoucnost v koncovce a už ve třetím utkání v řadě za sebou nevstřelila gól. Eibar zatím drží desátou příčku, Vigo může na sedmé pozici vystřídat Villarreal.

Celta rozhodně nebyla horším týmem. Svého soupeře od začátku přehrávala a už v 8. minutě mohli jít domácí do vedení. Orellana ale svůj výborný průnik zakončil jen slabou střelou. V 15. minutě to pak Nolito po pasu Orellany nebezpečně zkoušel z voleje na zadní tyči. Irureta ale Eibar znova podržel. Klíčové momenty zápasu přišly no konci první půlhodiny utkání. Nejprve z poza vápna neúspěšně pálil aktivní Orellana a vzápětí přišla první velká šance hostů. Po sklepnutí Berjóna se sám před gólmanem Celty Álvarezem ocitl Manu Del Moral, jenže Álvarez vytáhl vynikající zákrok a míč vykopl do bezpečí.

Neuplynula ani minuta a útočník Eibaru dostal šanci na reparát. Tentokrát vyslal třicetiletého Del Morala na zteč Arruabarrena a zkušený forvard zamířil přesně k tyči - 0:1! Moral se trefil vůbec poprvé v této sezóně.

Po změně stran pokračovala územní dominance Viga a přicházely další nadějné příležitosti. Jako v 50. minutě, kdy Larrivey hlavičkou řádně protáhl Iruretu. Další obrovskou šanci zmařil Nolito v 68. minutě, jenž hlavičkoval ze stejného prostoru jako Larrivey a se stejným úspěchem. Dobývání branky Eibaru pokračovalo bezvýsledně až do konce zápasu.

V nastavení pak zřejmě nejlepší muž na hřišti Krohn-Dehli podtrhl nemohoucnost Celty. Dánský reprezentant v 93. minutě vyslal utaženou střelu z dvaceti metrů, tu tečoval hostující Boateng a míč se nakonec odrazil od břevna mimo bránu. Eibar tak ubránil hubené vítězství, Celta potřetí za sebou ztratila body.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (2)

Přidat komentář
Robík

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele