21. kolo
31.01.2015 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo - Córdoba CF 1:0

Fotbalisté Celty Vigo si mohou konečně oddechnout, jejich desetizápasová mizérie bez jediného vítězství je konečně u konce. Na domácí půdě totiž galicijský celek doslova vydřel těsné prvenství 1:0 nad nováčkem z Córdoby. O jedinou branku utkání se postaral útočník Nolito.

Naposledy se takto mohli hráči Celty radovat před dlouhými jednadevadesáti dny, kdy slavně přehráli Barcelonu na jejím vlastním stadionu Camp Nou. O tři měsíce později je již vše jinak, sny o pohárovém umístění nahradily obavy o možný sestup a zdánlivě pevná pozice trenéra Berizza se v posledních týdnech již hodně otřásala v základech...

Již od samého počátku utkání nebylo pochyb, kdo je favoritem a chce určovat ráz hry. Domácí si svou první pološanci vytvořili hned po devadesáti vteřinách, ovšem Nolito v tu chvíli se svou hlavičkou z poměrně velké vzdálenosti brankáře Juana Carlose spíše prověřil, než polekal. V lepší pozici se poté ocitl Santiago Mina, ale ani on pět minut nato nedokázal skórovat, jelikož netrefil bránu ani z pouhých několika metrů. Hned v desáté minutě dostal domácí hříšník jedinečnou šanci svůj omyl napravit, jenže ani přesnější ranou si na Carlose nepřišel. Bezbrankový stav tak přetrvával i po úvodním tlaku.

Córdoba se do zápasu dostávala o poznání pomaleji, ale nakonec i brankář Sergio Álvarez musel být na pozoru při dalekonosném pokusu Deivida okolo půlhodiny hry. Jinak však byl v permanenci především jeho kolega na druhé straně hřiště, Carlos si další parádní zákroky připsal ještě před odchodem do šaten při střelách již zoufalého Miny i Larriveye. Jedenáct minut po změně stran však již byl i brankář hostí krátký na to, aby udržel bezbrankový stav po ráně Nolita.

Útočník Celty svou kroucenou střelou z prvního dotyku zpoza šestnáctky konečně zařídil domácím zasloužené vedení. Ve zbytku druhé půle již na hru Celty začala dopadat přílišná opatrnost a úzkost z možné ztráty nadějně rozehraného střetnutí, zatímco Córdoba jednoduše neměla v ofenzivě svůj den. Šancí tak bylo pomálu a za zmínku stojí snad jen střela Andoneho zdálky, s níž si brankář Carlos bez větších potíží poradil. O poklidné dohrání zápasu s třemi body v kapse se domácí kouč Berizzo postaral i vhodnými střídáními, když posílil zálohu o Álexe Lópeze, Nemanju Radoju a Pabla Hernándeze.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele