23. kolo
15.02.2015 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo - Atlético Madrid 2:0

Celta Vigo se i nadále úspěšně přetahuje s Realem Sociedad o titul nejobávanějšího soupeře favoritů. V posledním nedělním zápase totiž galicijský celek šokoval na domácí půdě Atlético Madrid výhrou 2:0. Obě branky padly po změně stran: nejprve z kontroverzní penalty skóroval Nolito, a poté dokonal porážku mistra Fabian Orellana.

Obhájci ligové trofeje tak zaznamenali citelnou ztrátu na úvodní duo Real Madrid-Barcelona, které své zápasy vítězně ovládlo, a zůstávají třetí, sedm bodů za svým městským rivalem. Celta naopak podle všeho zaznamenala svou mezisezónní krizi a posunula se na devátou příčku. Již v předchozím měření sil zvládli svěřenci Eduarda Berrizza statečně vzdorovat, když na stadionu Vicenteho Calderóna uhráli divokou remízu 2:2. Stali se tak jedním ze dvou týmů, který dokázal Atlético připravit o body na jeho domácí půdě.

V zápase na Balaidosu pak domácí celek zvládl svému hvězdami nabitějšímu soupeři vzdorovat během první půle nejen, co se týče skóre, ale také herním projevem a nasazením. Přesto si Celta nedokázala zprvu vytvořit dostatečně nadějné brankové příležitosti, a tak bezbrankový stav přetrvával. Vše klíčové se událo až po změně stran. Tím možná nejdůležitějším momentem byla situace ze sedmapadesáté minuty, kdy Nolito upadl přes nohu Maria Suáreze a dožadoval se odpískání pokutového kopu. Rozhodčí se ke vzteku hostí rozhodl penaltu doopravdy udělit a sám faulovaný nabídnutou šanci chladnokrevně využil.

Na opačné straně se o rychlou odpověď pokoušel Mario Mandžukić, ovšem brankář Sergio Álvarez si s jeho ranou zdálky poradil. Jedinečnou příležitost přiblížit Celtu k vítězství záhy dostal Joaquín Larrivey, jenže na zadní tyči nezvládl Nolitův centr patřičně sklepnout do sítě. V divoké fázi zápasu najednou šance střídala šanci, avšak ani Antoine Griezmann si na gólmana Álvareze nepřišel, byť jeho pumelice na přední tyč nebyla vůbec k zahození.

Celta po zbytek zápasu přitom nepůsobila nijak pasivním dojmem, místo toho se i nadále snažila o navýšení hubeného vedení, které se k jejímu štěstí i dostavilo. Michael Krohn-Dehli se devatenáct minut před koncem procpal k šestnáctce a postrčil míč do cesty Orellanovi, jenž z pravé strany pokutového území vyslal krásnou ránu přímo do horního růžku branky - 2:0. Ani v tu chvíli sice hosté nesložili zbraně a nadále do svého soupeře zoufale bušili, ovšem nic jim to nebylo platné. Když navíc zákrok Fontáse na Siqueiru rozhodčí jako penaltový nevyhodnotil, bylo jasné, že tentokrát ligový mistr vyjde překvapivě naprázdno.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jasná 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

ATLETICO forma jako hrom = jasná 2

Reagovat
Robík

Forma Kde?Už bylo na čase jit k zemi.

Reagovat
arsavin

Takovej kurz na

Reagovat
arsavin

dvojku

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
santini

"nejdůležitějším momentem byla situace ze sedmapadesáté minuty, kdy Nolito upadl přes nohu Maria Suáreze a dožadoval se odpískání pokutového kopu. Rozhodčí se ke vzteku hostí rozhodl penaltu doopravdy udělit a sám faulovaný nabídnutou šanci chladnokrevně využil." - autor je fanúšik Atlética Madrid? tá penalta bola zcela jasná. Ak na nej bolo niečo kontroverzné, tak možno situácia, ktorá jej predchádzala, keď si hráč Celty spracoval ešte na vlastnej polovici loptu za pomoci ruky. Každopádne, za ten výkon si Atléti nezaslúžili ani len pol boda

Reagovat
vanGomm

Opět se potvrdilo to známe co přichází po posvícení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele