12. kolo
22.11.2014 16:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Málaga CF 3:1

Atlético Madrid si po těžkém boji poradilo s nepříjemnou Málagou a vstřelilo jí tři branky. Tiago začal dnešní utkání prvním gólem, na něj navázal pět minut před koncem první půle také Griezmann. I ve druhém poločase padly dvě branky, když naději dal hostům Santa Cruz a na rozdíl dvou branek upravil opět Diego Godín.

Do první akce se vydal Juanfran, ale byl zastaven Weligtonem, který soupeře od míče odstavil čistým způsobem. V prvních minutách jsme mohli vidět spíše hledání volné cesty v zahuštěném prostoru hostující obranou, ale Atléticu se nedařila kombinace. Vše napravila až minuta třináctá, když po střele Kokeho zastavil míč Vitorino Antunes rukou. Pokutový kop ale odpískán nebyl a hrálo se jen od rohového praporku. To ale Colchoneros moc nevadilo, protože míč se snesl na hlavu Tiaga Mendese a ten hlavou poslal domácí do vedení.

Když hrajete proti Atléticu Madrid na jeho hřišti a ještě prohráváte, bývá to velmi složitá situace. A hosté z Málagy to dnes pocítili naplno. Někdo možná tvrdí, že Atlético hraje velmi agresivně, ale v utkání s Málagou si museli sami hráči připadat jako fackovací panáci. Hodně ostré zákroky soupeře pocítili na vlastní kůži Arda Turan, Koke i Antoine Griezmann. Dalších patnáct minut byla k vidění bitva o míč převážně kolem středového kruhu.

Až pět minut před koncem prvního poločasu se skóre měnilo. A to opět ve prospěch domácích. Turan si výborně na pravé straně narazil míč s Mandžukičem a poté našel na zadní tyči úplně volného Antoineho Griezmanna. Francouzský talent měl před sebou jednoduchou výzvu a poslal míč do opuštěné brány podruhé - 2:0.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté, když se do první šance dostal Juanmi. Tomu se povedlo i vypálit těsně nad, ale byl mu pískán ofsajd. Do další velké šance se dostal po přihrávce Ardy Turana spoluhráč Gabi, ten ale nezamířil přesně. Pět minut poté se na trávník dostal i mladý střelec Raúl Jiménez, který si o nominaci hlasitě řekl skvělým výkonem v přátelském utkání své reprezentace, když vstřelil dvě branky Mexika. Už coby aktivní hráč se zapojil do zajímavého útoku domácích a málem vstřelil branku. Perfektním centrem ho našel spoluhráč Ansaldi, který odeslal míč do míst, kam si Jiménez nabíhal. Brankář Kameni ale odmítl inkasovat a skvělým zákrokem zastavil akci Atlética!

Roque Santa Cruz zná dokonale prostředí španělské elitní ligy a své zkušenosti zúročil po hodině hry, když si naběhl na přesný centr od spoluhráče Castilleja a díky svým centimetrům mu stačilo natáhnout se nohou a poslat míč do sítě!

Na druhé straně se do dobré šance dostal opět domácí Raúl Jiménez, Kameni se ale překonat nenechal a míč vyrazil. Domácím bylo jasné, že tři body ještě zdaleka nemají jisté. Do obrovské šance se z ničeho nic dostal po přistrčení Santa Cruze Juanmi, jeho ránu ale skluzem zablokoval Godín. Málaga se chystala do útoku, když byla oslabena. Druhou žlutou kartu si vysloužil Samuel, který byl vyloučen. Deset minut před koncem mohlo Atlético navýšit svůj náskok, když dobrý centr před bránu posílal Antoine Griezmann, ale Mexičan Jiménez nebyl připraven.

Pět minut před koncem ale naděje Málagy vzaly za své, když Tiago Mendes nadvakrát poslal míč před bránu a druhý pokus už se snesl na hlavu Diega Godína. Ten míč usměrnil do sítě a mohl se radovat. V utkání jsme viděli ještě jednu červenou kartu, tentokrát na druhé straně. Vyloučit se nechal Gabi, ale ani jeho absence nestála Atlético tři body a tým z Madridu je nyní na druhém místě.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, insidespanishfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Robík

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele