35. kolo
02.05.2015 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Athletic Bilbao 0:0

Atlético Madrid se muselo v domácím prostředí proti Athleticu spokojit pouze s bezbrankovou remízou, přestože hned třikrát dostalo míč úspěšně do sítě soupeře. Pokaždé však radosti madridského klubu učinil přítrž praporek čárového rozhodčího, který ke všemu ve dvou případech vyletět nahoru neměl, jak ukázaly opakované záběry.

Dvakrát byl nešťastným střelcem Antoine Griezmann, jednou pak Tiago Mendes. Athletic pak v závěru musel dohrávat o desíti, neboť Unai Bustinza uviděl dvě žluté karty. Domácí však přesto skórovat nestihli a teprve podruhé v letošní sezoně vyšli na vlastním stadionu střelecky naprázdno. Svěřenci Diega Simeoneho tak zůstávají na třetím místě, přičemž ztráta na vedoucí duo Barcelona, Real Madrid narostla o další dva body. Athletic se alespoň dočasně posunul na sedmou příčku o bod před Malagu, která však má nedělní zápas s Elche zápas k dobru.

Atléticu nebylo nic platné, že proti svému baskickému soupeři bylo jasně lepším týmem, neboť gólové zakončení mu jednoduše nebylo přáno. Na úvod se dožadoval odpískání pokutového kopu Fernando Torres, jehož natěsno hlídal Xabier Etxeita, jenže za svou snahu uviděl pouze žlutou kartu. Iago Herrerín v brance hostí pak musel vychytat hlavičku Raúla Garcíi a v závěru první půle poprvé lovil míč ze sítě v dobré náladě, když Griezmannovo zakončení přišlo z postavení mimo hru.

Po změně stran pak z ojedinělé šance Basků málem skóroval Kike Sola, jenže San Joseho ránu tečoval pouze těsně vedle vzdálenější tyče. V sedmašedesáté minutě se již radovali obhájci titulu, ovšem Griezmannův gól nebyl uznán pro domnělý ofsajd, který však opakované záběry jasně vyvrátily. To samé se poté opakovalo i v případě Tiaga Mendese, jehož usměrnění Turanova centru do sítě rovněž vzbudilo místo radosti na tribunách pouze velké rozčarování.

V závěru pak poslední šance utkání zahodili Griezmann s Mirandou, a tak Atlético Madrid překvapivě utrpělo dvoubodovou ztrátu v podobě remízy 0:0. Athletic má naopak důvod k radosti, body ze stánku Vicenteho Calderóna nevozí jen tak kdekdo.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

to je hnus co hrali tieto dva tymi,,,, 0-0 vysledok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele