33. kolo
12.04.2014 22:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Almería má sestupové starosti, Real je zatím první

Real Madrid využil hozené rukavice v podání prohry Barcelony a vzhledem k tomu, že Atlético hraje svůj zápas až v neděli, ujímá se Bílý balet vedení v La Lize. Almería mu příliš starostí nenadělala a Real si s ní poradil rozdílem čtyř branek.

Real Madrid se dnes večer musel obejít bez své nejzářivější hvězdy v podobě Portugalce Cristiana Ronalda. To mu ale příliš nevadilo, protože i bez něj má ve svém kádru mnoho ofenzivních talentů. Na hřiště se od první minuty dostali například Gareth Bale nebo mladík Isco. Hostující Almería bojuje o každý bod, což ale dnes vůbec nebyla snadná práce.

Už po čtyřech minutách se do zajímavé pozice dostal Angel Di María, jenž skvěle vypálil a jen břevno za brankářem Estebanem spasilo Almeríu. Tento miniduel se opakoval ještě několikrát, ale se stejným výsledkem. Brankář Esteban zasahoval několikrát, ale vždy si dokázal s Di Mariovými pokusy poradit. Ani Almería se ale nevzdávala a například se Zongem měl Fabio Coentrao hodně starostí. Po dvaceti minutách mohl Real Madrid do vedení, ale Benzemova nahrávka směřovaná na Balea gólem neskončila - Esteban nakonec vše vyřešil a míč vyrazil.

Tlak z Realu Madrid sňal dosud nejlepší hráč - Angel Di María. Hbitý Argentinec se dostal do vápna a jeho následná rána skončila až za zády brankáře Estebana!

Angel Di María byl dnes při chuti a velmi zajímavou variantu rohového kopu musel brankář Esteban likvidovat až na poslední chvíli. Estebana zakončení argentinské hvězdy velmi překvapilo, ale přesto se zkušený brankář celku bojujícího o záchranu stačil přemístit k tyči a míč vyrazil. Postupem času tempo hry opadlo, protože domácí nikam nespěchali a hosté neměli sílu konkurovat ofenzivní síle Bílého baletu.

Nástup ze šaten se mnohem více povedl domácím hráčům, kteří dostali míč ke Garethu Baleovi a ten již neměl problém napálit jej přesně za brankáře Estebana. Ten si musel připadat jako ve zlém snu, protože jen o pár minut později obrana Almeríe neuhlídala mladíka Isca, ten si míč srovnal na střelu silnější pravačkou a zpoza obránce jej umístil přesně k tyči - 3:0.

Hosté možná ve druhé půli chtěli bojovat o případný bodový zisk, ale nedokázali kombinovat s klidem. Přihrávky často kazili a uchylovali se k centrům, se kterými si hráči Bílého baletu poradili. Na opačné straně se před brankářem Estebanem objevil Coentrao, ale míč nezpracoval ideálně. Po přihrávce Illarramendiho nabíhal Gareth Bale do šance, ale míč nestačil doběhnout, takže brankář Esteban mohl v klidu odkopnout. Diego López mnoho práce neměl a do akce musel snad jen po překvapivé ráně Verzy.

Dvacet minut před koncem měl odpracováno Gareth Bale a šanci místo něj dostal Alváro Morata. Jednoznačný výsledek chtěl Real Madrid udržet a Almería zároveň neměla dost sil na zvrat. Ani zdramatizování se nekonalo, protože právě střídající Morata skóre ještě navýšil. Na hřišti pobyl všehovšudy necelou čtvrt hodinu, ale stihl se za ni gólově zapsat. Čerpal z centru Asiera Illarramendiho, jehož vybídku přetavil po sólu na brankáře Estebana v poslední gól dnešního utkání. Almería se ocitá ve velkých problémech, protože po dnešní prohře klesla až na předposlední místo a její setrvání v první lize je otázkou teorie. Naopak Real může slavit, protože alespoň na pár hodin se dostává do čela.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
RealC.F.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 alebo 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
boryland

1:1................

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Robík

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

copak?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele