8. kolo
05.10.2013 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Real Sociedad 1:0

Vyrovnanou podívanou nabídlo utkání Raya Vallecana s Realem Sociedad. Šťastnější nakonec mohou být domácí, kteří díky penaltě Viery v závěru zápasu zvítězili 1:0 a minimálně dočasně se odlepili ze samotného dna ligové tabulky.

Přestože bylo Rayo v první půli jasně lepší, do kabin se odcházelo za bezbrankového stavu. Sociedad tak dostal možnost zvrátit průběh hry na svou stranu, jenže své šance neproměnil a v 88. minutě za to pykal tou nejvyšší možnou měrou. Claudio Bravo fauloval v šestnátce Vieru a sám postižený nařízený pokutový kop s přehledem proměnil. Druhá ligová výhra a posun na šest ligových bodů znamenají, že Rayo má znovu na dosah příčky mimo sestupovou zónu.

Zato Sociedad je na tom jen o bod lépe než jeho nedávný soupeř a pokračuje ve velmi nepovedeném startu do nové sezony. Příliš tomu tentokrát nepomohly ani absence Xabiho Prieta s Mikelem Gonzálezem, jenž dostal omluvenku kvůli narození syna. Na druhé straně si odbyl debut v dresu Raya mexický reprezentant Nery Castillo a znovu do základní sestavy se po pětitýdenní pauze vrátil i Iago Falque, který v Madridu hostuje z londýnského Tottenhamu.

Jako první zahrozili hosté, když v 17. minutě pálil Carlos Vela, ovšem Rubén Martínez si s jeho střelou zdálky poradil. Na druhé straně musel na poslední chvíli zasahovat Iňigo Martínez při šanci Castilla v hloubi pokutového území. Jen centimetry pak dělily domácího Adriána od úvodní branky, jeho střela totiž skončila na břevně Bravovy branky. Ještě do poločasu navíc domácí trefili brankovou konstrukci podruhé, když Lass centrem z pravé strany nabil Larriveyovi, jenž hlavou z deseti metrů napálil míč do tyče.

Brzy po změně stran málem nešťastní domácí inkasovali po individuální akci Agirretxeho, ovšem Rubén byl pozorný a sebral mu míč zpod nohou ještě dříve, než útočník Sociedadu stihnul zakončit. Tentýž hráč navíc zahodil i zdaleka největší příležitost svého týmu v celém zápase, když placírkou trestuhodně jen z několika metrů netrefil branku po skvělé zasekávačce aktivního Vely. Sociedad však v druhé půli převzal otěže zápasu a i nadále měl více ze hry i více šancí.

V 80. minutě přinutil Rubéna k dalšímu zákroku střídající Seferović po přihrávce Griezmanna a zdálo se, že již skóre zůstane bez branek, vše však narušil svým průnikem Viera. Toho srazil brankář Bravo a sám 23letý hráč se k penaltě postavil, neboť naposledy jeho kolega Trashorras v totožné situaci selhal. Přesná rána do dolního rohu branky znamenala vedení a zisk cenných tří bodů pro domácí celek, na čemž nic nezměnil ani Seferović se svou ranou zpoza šestnáctky.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
RS

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
RS

Teď už je to kritický!

Díky Arrasate, ale nemáš na to! Škoda, že to muselo zajít takhle daleko-tolik rozdaných bodů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele