4. kolo
15.09.2013 12:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Granada CF - Espanyol Barcelona 0:1

Granada na domácí půdě nestačila na rozjetý Espanyol, navíc utkání dohrávala v deseti lidech. Barcelonský tým naopak získal díky brance Manuela Lanzaroteho tři body a v tabulce je prozatím na pátém místě.

Katalánci se již od úvodních minut tlačili před brankáře Roberta Fernándeze, ale v první akci zápasu si Sergio Garcia neporozuměl se zkušeným Simaem a jejich akce skončila nezdarem. Espanyol často využívali křídelních prostorů k nebezpečným centrům, ačkoli Sergio Garcia rozhodně nepatří mezi vyhlášené hlavičkáře. Hosté byli jednoznačně aktivnějším týmem a často nepustili Granadu ani za polovinu hřiště.

Nepříjemné napadání dělalo hráčům domácího celku velké problémy a po většinu utkání hráli bez míče. Když už se Granada přiblížila na dostřel brankáře Casilly, tak centr Pereiry na nabíhajícího útočníka Rikiho končil vysoko nad branou, popřípadě jej Casilla pohlídal. Do velké šance se po půlhodině hry dostal David Lopez, který poslal svůj centr ze strany přímo na hlavu osamoceného a nikým nehlídaného Diega Colotta. Obránce hostí však mířil těsně vedle.

Jinak ale první půle příliš pohledných fotbalových momentů nenabídla a sudí Ignacio Villanueva po minutě nastaveného času ukončil trápení obou celků i fanoušků. Druhý poločas začal mnohem lepším způsobem, po dvou minutách si Granada vytvořila perfektní šanci na vstřelení úvodního gólu. Mladý talent Diego Buonanotte si vytvořil prostor a zamířil, ale jeho pokus nakonec mířil těsně vedle tyče.

Zahrozili také hosté, když se po dobře zahraném rohovém kopu objevil na malém vápně volný Raul Rodriguez, který ale z velice slibné šance netrefil! Granada se přeci jen probrala k životu, záložník Michael Pereira ale trestuhodně minul odkrytou bránu. Po faulu Javiho Lopese dostali domácí hráči příležitost k zahrávání volného přímého kopu, čehož se zhostil Rico. Casillovu bránu však minul. A tak přišel trest.

Dvacet minut před koncem se Granada dopustila faulu před svým pokutovým územím a míč si postavila dvojice Simao - Lanzarote. Prve jmenovaný přiťukl míč spoluhráči a ten se o tyč trefil parádně! Espanyol vedl nejtěsnějším možným rozdílem, nic na tom nezměnila ani trefená konstrukce Casillovy brány. V závěru ještě neudržel Odion Ighalo nervy na uzdě a po rozhovoru se sudím dostal nejprve žlutou, následně červenou kartu.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
hradec

Granada CF 0:3 RCD Espanyol

Reagovat
smazaný uživatel

Dani Benítez sice není bek, ale levý záložník pokud vím. Jinak dobré preview. Espanyol tam podle mě něco uhraje, domácím bude chybět Piti, Brahimi, Yebda, Aranda a Siqueira. Otazník visí nad startem levého obránce Angula.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele