29. kolo
21.03.2014 21:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Celta Vigo - Málaga CF 0:2

Dvě branky Ignacia Camacha rozhodly o tom, že si Malaga odváží z Viga všechny body za výhru 2:0. Ani přímá červená karta pro Dudu před závěrečnou půlhodinou hry nic nezměnila na výhře hostů pod vedením Bernda Schustera, kteří se rázem usilovně posunují vzhůru svou defenzivní prací.

Díky přímé výhře, která byla v případě Malagy druhá v řadě na půdě soupeře, posouvá Andalusany na dvaatřicet bodů. Domácí Celta má po úvodní dohrávce jen o jediný bod více. V páteční předehrávce sice domácí měli jasně vyšší držení míčku, ovšem obrana Malagy byla svědomitá a usilovně čekala na svou příležitost. Té se nakonec dočkala díky nedůrazu při centrech, které měly za následek nastřelení břevna Michaelem Krohnem-Dehlim, jenž na hřišti nahradil Nolita, což na druhé straně krátce nato vymazal stejným činem Samuel.

Hosté si ještě na své prolomení skóre museli počkat o chvíli déle, neboť Amrabatův zásah nebyl rozhodčím poněkud přísně uznán. Nakonec však branka přece jen přišla - Duda poslal centr do šestnáctky, brankář Yoel jej nedostatečně boxoval pryč a Camacho pohotovou ranou zblízka načnul průběžný stav, byť obránci Celty usilovně reklamovali hraniční ofsajdové postavení Camacha a nedlouho poté dokonce prohrávali již o dvě branky.

Znovu to byl Camacho, kdo díky dobrému postavení při přímém kopu Dudy v pokutovém území přesně trefil hlavou míč tak, že jeho nikým nehlídaný pokus skončil v síti. Kreativní sucho v táboře zaskočených domácích se trenér Luis Enrique vzápětí pokoušel oživit nasazením Rafinhy, ale ani s pomocí střídajícího záložníka se Vigo ne a ne probrat. Naopak mohlo být ještě hůř, kdyby Santa Cruz v dobré šanci neminul v náběhu míč po další standardní situaci rozehrané Dudou.

Byl to nakonec právě portugalský záložník Malagy, kdo ještě poněkud zkomplikoval závěr utkání. Za nesportovní nakopnutí Rafinhy totiž Duda uviděl rovnou červenou kartu a značně si pošramotil dojem z jinak kvalitního pátečního výkonu. Přestože se herní projev Celty od té chvíle zlepšil, na změnu skóre to již stejně nestačilo. A když už Charles konečně skóroval, došlo k tomu pouze z postavení mimo hru. Malaga tak slaví cennou venkovní výhru, která ji posouvá na příjemných šest bodů od zóny sestupu.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele