11. kolo
29.10.2013 22:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Celta Vigo - FC Barcelona 0:3

Barcelona bez větších potíží přejela Celtu Vigo, přímý souboj starého známého na lavičce domácích tedy skončil lépe pro blaugranas. Luis Enrique se naopak dostává do větších potíží a jeho práce by mohla být velmi brzy nejistá.

V první půli se katalánský obr trefil sice jen jednou, ale jeho jednoznačná převaha byla demonstrována po změně stran. Nejprve pomohl míči do sítě brankář Yoel Rodríguez, na konečných 3:0 pro hosty uzavřel skóre utkání Cesc Fábregas. Barcelona díky výhře navyšuje náskok na duo z Madridu na čtyři respektive devět bodů. První střelecký pokus si na své konto připsal obránce Hugo Mallo, ale jeho táhlá rána ze třiceti metrů nakonec zamířila vedle tyče. Barcelona možná v úvodu působila dojmem méně aktivního týmu, který vyčkává na tahy soupeře.

Možná tento prvek měl v předzápasovém rozhovoru obránce Fontás na mysli a pokud ano, přesně věděl, k čemu to může vést. Po devíti minutách se totiž rána Fábregase po zákroku Yoela odrazila k číhajícímu Álexisu Sánchezovi, který pohotově vrátil míč za brankářova záda a poslal hosty do příjemného vedení.

Ikonická postava Carlese Puyola musela zasahovat po ráně Nolita, kterou nakonec s vypětím sil vyrazila na rohový kop. Stejný duel se v rámci prvních třiceti minut opakoval ještě dvakrát - vždy s lepším závěrem pro zkušeného stopera. Na něm je opravdu vidět, jak moc mu milovaná hra kvůli zranění chyběla! Po půlhodině se katalánskému týmu připomněl Rafinha. Mladičký talent nedostával v kádru Barcy příliš mnoho příležitostí a rozhodl se pro hostování. Dnes na svého primárního zaměstnavatele opět narazil, ale po centru ze strany zachránil Victor Valdés skvělým zákrokem nulu na kontě hostí.

Barcelona přesto inkasovala - radost domácích fanoušků však byla předčasná, neboť byl dlouho před celým zakončením pískán faul na brankáře Valdése. První půle tedy příliš mnoho fotbalové krásy nenabídla, ta druhá nám ji ale vynahradila. Alespoň v úvodních minutách po změně stran, když se do zakončení dostal Cesc Fábregas. Bývalý kapitán Arsenalu Londýn otřel svou ránu o břevna, odkud se míč odrazil na záda padajícího Yoela. Od něj putoval kulatý nesmysl za brankovou čáru a výsledný gól byl zapsán jako vlastní - 2:0.

O pouhých šest minut později Barcelona definitivně rozhodla utkání ve svůj prospěch a třetí brankou zlomila jakýkoli odpor domácích. Skvělý zápas dnes odehrál jindy střídající Cesc Fábregas, který využil nahrávky od Messiho, pronikl s míčem u nohy do pokutového území a přesnou ranou zavěsil!

Po hodině hry se ke slovu dostal také křídelník Pedro, který si skvěle naběhl za obranu Celty a jen díky výbornému zásahu brankáře Yoela nevstřelil čtvrtou branku. Fábregas byl o chvíli později stažen ze hry, aby se dočkal ovací. Sympatickým gestem se projevili zejména domácí příznivci, kteří hráči soupeře za jeho výkon zatleskali. Čtvrthodinu před koncem se Pedro probíjel do další šance, chybu domácích obránců však nepotrestal a míč tak skončil nad bránou. Do statistik zápasu se mohl zapsat také mladík Santi Mina, ale talentovaný útočník nechal vyniknout skvěle zasahujícího Valdése. Barcelona se mohla radovat ze tří bodů, které chtěl v závěru pojistit Messi. Dnes mu ale přáno nebylo...

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 Neymar hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

po nevyraznym vykonu v El Clasicu.. by mohla prijti remiza.. a Atletico konecne na prvni misto

Reagovat
pavel.fotbal

Na co jsi koukal ?

Reagovat
boryland

1:3.....Messi 2,Neymar 1........

Reagovat
pavel.fotbal

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

Vigo má štěstí. Real Barcelonu tak unavil,že si zastřílí jako proti Malaze. 5-0.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty už jdi vážně do prdele ty zakomplexovanej chudáku.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně že měli v nedělním treninku hráči základu regenerační cvičení ohhh

Reagovat
boryland

5:0 ?..........

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
monty25

1:3

Reagovat
berger321

1:3

Reagovat
berger321

1:3

Reagovat
loki5

Barca celkem v pohodě vyhrála. Ale Celta odvedla velmi dobrý výkon a Valdéz měl párkrát co dělat. Jinak mi příjde že Messi chytil Alexisovu nemoc z loňska a dneska nemohl prostřelit brankáře

Reagovat
smazaný uživatel

jj, v 11 zápasech 8 gólů, to není Messi jak ho známe.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dá oproti Espanyolu hattrick bude to 12 zápasov 11 gólov lepšie ? +pokial vime Messi 2 zápasy vynechal čiže 9 zápasov...

Reagovat
smazaný uživatel

Keď Leo nedá aspoň 2 goly,tak nie je vo svojej koži,keď nedá ani jeden, tak je z formy.Uplietol si sám na seba bič.keď v minulosti dával za sezónu okolo 50.To Frank Ribery je inde,on dá gól v každom treťom zápase a je fantastický,najlepší na svete,veď on pripravuje akcie.Že Leo pripraví góly,to sa nepočíta.Čudné.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele