37. kolo
11.05.2014 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Real Sociedad 1:1

Baskické derby nakonec dopadlo nerozhodně 1:1. Obě branky padly až ve druhé půli, skóre otevřel krátce po změně stran domácí Iker Muniain. Bilbao však náskok neudrželo, jelikož Agirretxe zajistil San Sebastianu bod patnáct minut před koncem. Ani velký tlak Lvů na konci zápasu k ničemu nevedl, takže obě mužstva zůstávají v tabulce na svém.

Utkání nechyběla atraktivita, emoce ani velké šance, takže se třiatřicet tisíc diváků na San Mamés výborně bavilo. Už v 9. minutě mohl poslat Real do vedení Vela, ale Iraizoz si pravý dolní roh branky pohlídal. Domácí hráči, kteří už mají jistou čtvrtou příčku, možná podcenili svého regionálního rivala, jelikož dlouho dopředu nic moc nepředváděli. Vynikal tedy spíš Carlos Vela, jenž byl asi nejaktivnějším mužem v řadách San Sebastianu. Před poločasem se ale hra vyrovnala a ke slovu se dostali i domácí. V 38. minutě se po centru Susaety z pravé strany dostal do výborné pozice Toquero, jehož pokus se do branky nevlezl jen o centimetry.

Do druhé půle vstoupili daleko lépe fotbalisté Bilbaa. Ve 49. minutě na sebe vzal zodpovědnost domácí Muniain, který si navedl míč na hranici velkého vápna a vyslal nechytatelnou střelu k pravé tyči. Ani tygří skok Brava gólu nezabránil - 1:0! Vzápětí mohl vyrovnat Vela, tomu ale na poslední chvíli zabránil ve střele skvělým obranným zákrokem San José.

Domácí branka viditelně nakopla a v dalších minutách hry svého soupeře dostávali pod tlak. V 66. minutě však při domácích nestálo štěstí, když Bravovi nečekaně vypadl míč z rukou a balón se dostal až k Toquerovi. Zkušený útočník pohrdl vyloženou šancí a poslal míč vedle. Neproměnné šance mohly domácí mrzet v 75. minutě. Hosté vystihli rozehrávku Bilbaa a rozjeli bleskovou akci, na jejímž konci se ocitl po přihrávce Vely Imanol Agirretxe. Sedmadvacetiletý útočník si sám před Iraizozem počínal ukázkově a nemilosrdně obstřelil marně se natahujícího gólmana domácích - 1:1!

Na hráčích Bilbaa byla jasně vidět snaha dotáhnout utkání do vítězného konce, ale v 79. minutě nebyla branka Laporteho uznána kvůli faulu na jednoho z obránců. Ani jedno mužstvo už si pak nedokázalo vypracovat vyloženou příležitost, a tak zápas skončil zaslouženou remízou.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
RS

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele