20. kolo
20.01.2013 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Valladolid - Real Zaragoza 2:0

Realu Valladolid se podařilo ve 20. kole udolat Zaragozu 2:0, ale o výstavní zápas rozhodně nešlo. Hru totiž komplikoval hustý déšť, který přivodil zranění na obou stranách. Z gólů se mohli radovat Javi Guerra a Óscar.

Zápas to byl opravdu spíše o vůli než o fotbalovém umění. A domácí hráči ukázali, že tuto vůli mají zřejmě silnější, neboť se jim podařilo zvítězit. Stálo je to ale Patricka Eberta, který se zranil a musel být vystřídán. Hosté ale na tom byli ještě hůře. Nejenže nezískali ani jeden bod, ale přišli rovnou o dva hráče. Taktéž kvůli zranění se ještě během prvního poločasu museli nechat vystřídat Apoňo a Glenn Loovens.

Pro Valladolid to byla druhé domácí výhra v řadě, díky které poskočil na 10. místo v tabulce. Zaragoza zůstává na 13. pozici, ale má pouhé čtyři body náskok na sestupovou zónu.

Hosté do zápasu nasadili čerstvou posilu z Córdoby Josého Fernándeze. Ten nastoupil na pravém kraji obrany, ale ještě nebyl zcela sehraný se spoluhráči, a tak není divu, že Valladolid ze začátku dominoval utkání. Guerra nejprve orazítkoval tyč svojí hlavičkou, ale ve 12. minutě už mířil zcela přesně a otevřel skóre zápasu. Gól padl po rohovém kopu a pro Guerru to byl druhý gól sezóny.

Po 20 odehraných minutách musel být vystřídaný Ebert, který se teprve před týdnem vrátil na hřiště po měsíční absenci. Problémem je další svalové zranění. Podobný problém postihl záhy i Zaragozu, které přišla o tvůrce hry Apoňa a také o beka Glenna Loovense. V 38. minutě mohl vést Valladolid již 2:0, ale Guerra pálil zblízka mimo tři tyče. Jen o chvíli později musel brankář Roberto zasahovat proti dobré střele zdálky z kopačky Álvara Rubia.

Valladolid dominoval i druhé půli, kdy Óscar pečetil výhru svého týmu 16 minut před koncem.Carlos Peňa ho našel přesným centrem a útočník se v zakončení nemýlil.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele