25. kolo
24.02.2013 21:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Málaze došly síly, Betis vyhrál o tři

Real Betis na domácí půdě prodloužil Málaze její smolný týden. Po prohře v Portugalsku prohráli Pellegriniho svěřenci také v Seville. A dokonce o tři branky.

Hostí sice byli teoretickými favority, přesto je jasné, že duel Ligy mistrů je stál mnoho sil. Sil, které dnes velmi chyběly. Také kvůli tomu prohrála Málaga s Betisem. Přesto stále drží čtvrtou příčku. Betis se posouvá na sedmou pozici.

Půl minuty. Přesně tolik potřebovali domácí, aby poprvé prostřelili hostujícího brankáře Caballera. Záložník Benat nacentroval do pokutového území a Jorge Molina hlavou poslal domácí tým do vedení. Excelentní začátek Málagu dokonale zaskočil a domácí diváky naopak rozjásal - 1:0.

Hosté pokračovali v matném výkonu, zejména obrana opět opět pořádala den otevřených dveří. Bez větších potíží si s ofsajdovou pastí poradil opět Molina, tentokrát ale brankář Caballero gólu zabránil a míč vytěsnil na rohový kop. A festival průniků do nezformované obrany pokračoval, hlavní si tentokrát vzal Joel Campbell. Ani on ale na brankáře Caballera nevyzrál. Těžko si představit skóre po devadesáti minutách, kdyby v bráně hostí nestál právě tento zkušený gólman.

Snažili se samozřejmě i hostující hráči, do zakončení se mermomocí dral Martin Demichelis, ale jeho hlavička mířila o pár centimetrů dál. Betis jeho neúspěch znovu tvrdě trestal - z rohového kopu a kopačky Benata se míč snesl až k Mariu Álvarezovi, který už si s ním poradil a Betis vedl o dvě branky.

Ještě do konce první půle mohlo být mnohem hůř - po Camachově ruce v pokutovém území ukázal sudí Javier Estrada na značku pokutového kopu a na rozdíl tří branek mohl zvyšovat Molina. Dnes mu ale nebylo přáno druhého zásahu a penaltu neproměnil!

A přesto se odchod do kabin stal ještě těžším. Pro hráče Málagy, samozřejmě. Ti totiž minutu před koncem zvýšili na kýžený a dlouho očekávaný náskok. Dorlan Pabon se sice poprvé hlavou neprosadil, ale napodruhé už mu to vyšlo a z těžkého úhlu se prosazuje!

Druhý poločas mohl těžko nabídnou lepší podívanou, přesto celý stadion doufal v opak. Toulalana s Izcem nahradil Baptista a Piazon, skóre ale už změnit nedokázali. Dalším důležitým momentem bylo vyloučení Camacha po druhé žluté, respektive červené kartě. Zbylých třicet minut tedy hosté dohrávali o deseti.

Bohužel musíme říct, že druhé dějství zdaleka nedosahovalo kvalit toho prvního. Domácí hráči dobře věděli, že Málaga se skóre jen těžko něco udělá a už neměli důvod spěchat. Věděl to i soupeř, který se v deseti lidech nikam nehnal a vlastně ničím výraznějším k čemukoli fotbalovému nepřispěl. Po dvou nastavených minutách Málaga tiše odešla ze hřiště, naopak domácí hráči ještě dlouho slavili cennou výhru.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Pharrell

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Veselac

Betis konečně zabere - 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele