27. kolo
08.03.2013 21:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Real Betis - CA Osasuna 2:1

Real Betis se posunul již na 5. příčku La Ligy, když dokázal porazit trápící se Osasunu 2:1. Za domácí se trefil se Jorge Molina a Rubén Castro, hostům k bodům nepomohl gól Francisca Silvy. Osasuna na tom v sezóně není nejlépe, což dokazuje až 15. příčka a nikterak velký náskok na sestupovou zónu, který činí 5 bodů. Sebevědomí hráčů ale před zápasem zvedal fakt, že z posledních pěti utkání nasbírali pamplonští hráči hned 10 bodů.

Trenér José Luís Mendilibar se musel obejít bez zraněných Asiera Riesga a Raoula Loa, což se možná podepsalo na prohře. Domácím pro změnu chyběl Guillermo Molins, který léčí nemoc. Betis, který věděl, že případné vítězství je posune na sdílenou čtvrtou příčku s Málagou, začal aktivněji a už v 6. minutě mohl jít do vedení. K hlavičkovému zakončení se totiž dostal Jorge Molina, ale hostující brankář Andrés Fernández předvedl naprosto dokonalý zákrok.

O minutu později se mohla prosadit taky Osasuna, jenže hlavička Oiera z bezprostřední blízkosti směřovala nad břevno. Úplně stejný scénář pak měla další šance hostí, kterou jen o minutu později promarnil útočník Kike Sola. Lépe si počínal Emiliano Armenteros, který napřáhl zdálky a domácí brankář Miguel Adrián musel míč vyrážet kolem tyče své brány.

V 18. minutě se však domácí mohli radovat z úvodního gólu. Na centr Joela Campbella si nejlépe naskočil Molina a hlavou poslal míč do horního rohu Fernándezovy brány. Inkasovaný gól hosty docela paralyzoval. Dlouho nemohli vymyslet žádný kloudný protiútok, až si po hodině hry naskočil na hlavičku Alejandro Arribas, ale mířil vedle.

Srovnání se nakonec Osasuna přeci jen dočkalo, a to v 73. minutě, kdy se do střely opřel Francisco Silva a jeho rána našla přesně spodní roh brány. Z remízového skóre se ale hosté moc dlouho těšit nemohli. O 6 minut později se totiž k míči dostal Castro, který neváhal a vystřelil zdálky, přičemž parádně prostřelil brankáře Fernándeze. Na druhý gól domácích již Osasuna nedokázala odpovědět, a tak Betis vybojoval již 13. vítězství v sezóně.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele