25. kolo
23.02.2013 16:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

RCD Mallorca - Getafe CF 1:3

Getafe dokázalo v závěru otočit nepříznivě se vyvíjející zápas a odváží si z Mallorcy tři body za vítězství 3:1. Domácí sice dlouho vedli po brance Giovaniho Dos Santose, ale gól Castra spolu s dalšíma dvěma zásluhou Colungy znamenaly další nepovedené odpoledne na Baleárských ostrovech.

Mallorca se navíc může cítit poškozena, neboť vyrovnání Castra přišlo ze značky pokutového kopu, a šlo přinejmenším o kontroverzní rozhodnutí. Ale hezky popořádku: domácí do utkání vlétli s nadšením a touhou rozradostnit své příznivce tak, jak Giovani Dos Santos před utkáním sliboval. Brankář Getafe Moyá se musel pořádně ohánět, aby pochytal tvrdé střely z kopaček Huttona a Casadesúse.

Ovšem poté se po individuálním průniku do šance dostal právě mexický reprezentant Dos Santos a svým slovům do puntíku dostál. Celá akce začala na pravé straně, odkud bývalý hráč Barcelony či Tottenhamu přeběhl s míčem u nohy do středu hřiště, obešel protihráče a levou nohou vyslal na Moyu prudkou střelu, která rozvlnila síť za jeho zády. Šlo opravdu o krásnou branku, která domácím vlila sebevědomí do žil, což bylo přesně to, co po nedávných výsledcích potřebovali.

Mallorca i nadále ovládala hru a ani po změně stran nic nenasvědčovalo tomu, že by se Getafe mohlo vrátit do zápasu. Zdvojnásobit vedení mohl Víctor Casadesús, svou šanci však neproměnil, neboť poslal míč jen o pár centimetrů vedle. Celý vývoj utkání však narušila sedmdesátá minuta, kdy rozhodčí Teixeira Vitienes udělil hostům výhodu pokutového kopu.

Viníkem penaltového incidentu se stal domácí kapitán Nunes, jenž dle rozhodčího zahrál v šestnáctce rukou, když jej trefil centr ze strany, ovšem zpomalené záběry odhalily, že jej míč trefil pouze do hrudi. S nabídnutou příležitostí si s přehledem poradil Diego Castro a rozhozená Mallorca se do konce zápasu už nedokázala zmátořit.

Osm minut před koncem obrana domácích zaspala, nechala Colungu samotného ve vápně a ten v poklidu uklidil Federicův centr s pomocí tyče do branky. Když pak o pouhé čtyři minuty později tentýž hráč z voleje skóroval podruhé po přihrávce střídajícího Gavilána, nikdo o konečném výsledku nepochyboval. Luis García nakonec může být na své hráče pyšný, Getafe si odváží první venkovní vítězství po čtyřech nezdarech v řadě. Mallorca naopak prožila noční můru, smolně přišla o šanci bodovat a nadále ztrácí na záchranu v první lize osm bodů.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele