6. kolo
29.09.2012 18:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Málaga CF - Real Betis 4:0

Další suverénní vítězství, tentokráte 4:0 nad Betisem, řadí Malagu na druhé místo v Primera División minimálně do zítřejšího odpoledne. 27 000 Fanoušků na stadionu La Rosaleda si mohlo bez stresu užít pohodové přehrání od samého začátku oslabeného soupeře.

Byl to ze strany hostů opravdu hrůzostrašný vstup do zápasu. Uplynulo pouhých jedenáct minut a gólman Casto se už musel pakovat ze hřiště za stažení Eliseua uvnitř pokutového území. Nařízenou penaltu navíc s klidem proměnil Joaquín a ráz zbytku utkání byl zřejmý. Ve velkém stylu i nadále po svém příchodu pokračuje nestárnoucí Javier Saviola, jenž ještě v první půlhodině zvyšoval na 2:0, a definitivní podobu konečného výsledku udali domácí v závěrečné dvacetiminutovce. Nejdříve si Amaya nešťastně srazil Monrealův centr do vlastní sítě a pak o chvíli později přidal čtvrtý gól Isco.

Real Betis se už po minulém zápase s Atléticem Madrid cítil silně poškozen rozhodčím, který klub ze Sevilly připravil o dva hráče a ještě proti němu nařídil pokutový kop. A nálada trenéra Pepeho Mela se po dnešku rozhodně nezlepší - brankář Často podle sudího Estrady zamezil nedovoleným způsobem jasné gólové příležitosti, když fauloval Eliseua, který jej chtěl v samostatném úniku obejít. Ze hřiště tak musel odstoupit Salvador Agra, aby uvolnil místo ligovému debutantovi Adrianovi. Jeho první dotyk s míčem však nebyl dvakrát radostný, neboť jej musel tahat ze sítě po Joaquínově dobře kopnuté penaltě.

Obraz hry se stal od tohoto momentu značně jednotvárným a byla jen otázka času, kdy přijdou další branky. Nejprve neuspěl Eliseu, Nacho Camacho pak ztroskotal se svým hlavičkovým pokusem na tyči. Když pak druhá branka skutečně přišla, měla znovu nádech určité kontroverze. Skvělá kombinace Isca, Savioly a Portilla měla za následek uvolnění posledního zmíněného na pravé straně pokutového území, ovšem opakované záběry ukázaly, že se útočník Malagy nacházel v postavení mimo hru. Čárový rozhodčí však praporek nezvedl a tak mohl Javier Saviola po Portillově přiťuknutí vstřelit zblízka svůj třetí gól v pátém zápase za Malagu.

I po přestávce diktovali tempo hry výhradně domácí, kteří si sice přes léto museli projít vážnou finanční i personální krizí, ovšem na jejich hře jako by se to vůbec neprojevilo. Po zápase si tak trenér domácích Manuel Pellegrini mohl pochvalovat, jak jeho svěřenci zrají jako víno. Blízko měl k třetí brance Demichelis, ale jeho hlavičku zblízka na poslední chvíli z brankové čáry dokázal vyrazit Nacho. Pak přišla jediná šance hostů za celý zápas. Ruben Castro s ní však v úniku nenaložil správně a jeho střelu dokázal zablokovat Weligton. Vlastní gól Amayi a Iscovo lahůdkové zakončení lobem po přihrávce Santa Cruze daly zápasu finální podobu.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznacne to nebude, ja berem zapas s atleticom ako jasne vyrovnany takze. betis minimalne remizuje..

Reagovat
smazaný uživatel

Málaga do toho nepůjde na 100%, a proto se obávám 02.

Reagovat
smazaný uživatel

aha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele