35. kolo
10.05.2013 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Levante UD - Real Zaragoza 0:0

Velmi vypjaté utkání se dnes odehrálo ve Valencii, kde domácí Levante ubránilo remízu proti Zaragoze. Hosté sice v závěru hráli dokonce proti devíti mužům, přesto se jim nepodařilo dobře fungující obranu Levante přemoci. Jistota záchrany se jim stále nepřibližuje.

Do prvního náznaku šance se dostali domácí hráči. Postupující Valdo dokázal přes obránce odcentrovat, ale jeho nahrávka našla jen Fernándeze. Podle mínění domácích fanoušků Fernández zasáhl míč rukou, sudí byl ale jiného názoru a nechal ve hře pokračovat. Na Valdovi byla chuť hrát naprosto zřetelná, často se tlačil do zakončení. Brankář Roberto ale jeho zajímavý pokus zneškodnil.

V osmé minutě se Levante dostalo do vedení, zakončující Roberto Acquafresca ale dle pomezního sudího stál v ofsajdovém postavení a tak byla jakákoli radost domácích fanoušků zbytečná. Levante ale bylo jednoznačně aktivnějším celkem a obrátky jeho útočných akcí se minutu od minuty zvyšovaly. Příkladem může být akce Riose, který se dostal do zakončení hned třikrát. Samostatný únik se Riosovi zakončit nepodařilo, tak to záložník domácího celku zkusil hlavou. Ani nadvakrát ale brankáře Roberta nepřekonal!

Až po delší době se k míči dostal Helder Postiga, jeho atak ale zaváněl velkou příležitostí. Chybující obrana mu totiž nabídla míč na zlatém podnose, čehož Postiga téměř využil. Na poslední chvíli mu ale akci zhatil vracející se Vyntra. Více než fotbal jsme ale sledovali boj, sudí byl mnohokrát shovívavý a žlutou kartu vytahoval velmi decentně. Toho hráči často využívali a zákroky na protihráče dohrávali až za hranicí pravidel.

Levante vědělo, že musí přidat na důrazu v zakončení, chce-li pomýšlet na body. Na bránu hostující Zaragozy se snášel jeden centr za druhým a její obrana měla co dělat, aby nebezpečí včas zažehnala. Právě ve chvíli, kdy tlak Levante narůstal, dostaly veškeré naděje domácího týmu na bodový zisk velkou trhlinu. Za nebezpečnou hru nohou v okolí protihráčova obličeje viděl kartu záložník Diop. Pokud sudí Gil Manzano netrestal hráče příliš často, nyní to spočítal snad všem hráčům Levante, neboť Diopovi ukázal přímo kartu barvy červené!

Psychický blok jako by dopadl na domácí hráče, kteří se s červenou kartou a následným oslabením svých ambicí nemohli vyrovnat. Zmatkovala i obranná řada Levante, po akci Rodriho odkopával David Navarro míč tak nešťastně, že si málem vstřelil vlastní gól! Brankář Keilor Navas ale předvedl rychlé reflexy a míč vytěsnil mimo nebezpečí. Přesto se nedá říct, že by Levante postrádalo své šance.Z tuhého obranného rozestavení vybíhali hráči domácích do rychlých protiútoků, jeden z nich málem poslal za Robertova záda záložník Vicente Iborra. Nakonec mířil jeho pokus jen pár centimetrů od tyče.

Dvacet minut před koncem mohl těžký míč spoluhráče Manuela Fernándeze zakončit nabíhající Helder Postiga, portugalský střelec ale místo hlavy použil nohu a mířila nad břevno. Levante se dá tlačilo do koncovky, Michelův centr nevyužil Iborra, který sice hlavičkoval dobře, ale brankář Roberto byl ještě rychlejší a inkasování skvělým zákrokem zabránil! Diváci ve Valencii se rozhodně nenudili.

Vedení na stranu hostí se snažil strhnout Apoňo, jehož střela z pětadvaceti metrů jen těsně minula Navasovu svatyni. A znovu Zaragoza - hrdinou se mohl stát střídající Jose Mari, jehož projektil musel Navas s velkými obtížemi vytěsnit mimo svoji bránu. Mladý kostarický brankář si dnes zaslouží vskutku absolutorium, neboť série jeho zákroků z posledních deseti minut uchránila domácí od pohromy - jako poslední se do dlouhé řady přispěvatelů zařadil střídající Ruben Rochina. Ani jeho pokus nic nezměnil. Stejně tak dvojnásobné oslabení, kterým se v závěru prezentoval ostře napadající Pedro Lopez. Ani jeho vyloučení již nezměnilo remízový stav.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kurz na over je tak luxusni, ze se jednoduse musi hrat. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele