23. kolo
09.02.2013 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Levante UD - Málaga CF 1:2

Isco opět ukázal své kvality, když dvěma góly rozhodl zápas ve prospěch své Málagy, která v důležitém souboji o čtvrtou příčku porazila Levante 2:1. V zápase byly k vidění dvě penalty, každá na jedné straně.

Malaga měla v tomto zápase jasný cíl. Nesměl se opakovat scénář z minulé sezóny, kdy Andalusané ve Valencii padli 0:3 a dostali se do těžké krize. Tento plán se začal kazit ve 27. minutě, kdy José Barkero proměnil nařízenou penaltu a poslal domácí do vedení.

Fanoušci Malagy ale mohou být rádi, že je v jejich týmu záložník Isco, který o 9 minut později taktéž z penalty srovnal, a pak zápas rozhodl v první minutě druhého poločasu.

K první střele zápasu se dostal hostující Vitorino Antúňes, jeho střela ale nevyžadovala ani zákrok domácího brankáře, neboť mířila mimo bránu.

Levante se po čtvrthodině hry dostalo do mnohem větší šance, kdy Michel centroval do pokutového území a Rubén García hlavičkoval z bezprostřední blízkosti. Brankář Willy Caballero se ale vytasil se skvělým zákrokem, a tak zamezil brance.

Malaga mohla o pár minut později Caballerovi děkovat ještě jednou, když vytáhl skvělý zákrok i na Obafemiho Martinse.

Domácí byli nicméně aktivnější a ve 27. minutě se dočkali prvního gólu. Martins byl v pokutovém území faulován Martinem Demíchelisem a rozhodčí nařídil penaltu. K té se postavil José Barkero a proměnil.

Levante se ale mohlo z vedení radovat pouze necelých 10 minut. Pak totiž v pokutovém území fauloval Christian Lell Julia Baptistu a Isco z odpískané penalty srovnal skóre.

Vyrovnání Malagu očividně nabudilo a ještě do konce prvního poločasu se hosté mohli dostat do vedení. Brankář Gustavo Munúa ale podržel svůj tým, když vyrazil velmi dobrou střelou Baptisty a poté vyboxoval dorážku Joaquína, kterou měl zkušený Španěl jistě proměnit.

Začátek druhého poločasu už však domácí neubránili a Isco vstřelil svůj druhý gól po centru Jérémyho Toulalana.

Levante na tento gól nemohlo dlouho najít žádnou odpověď. Až po 20 minutách se do šancí dostali Lell a Martins, ale Caballero je vychytal. O vyrovnání se pokoušel i José Barkero z přímého kopu, ale mířil nad břevno.

Střídající Juanlu v poslední šanci zápasu hlavičkoval mimo bránu, a tak se mohla Malaga radovat z vydřené výhry 2:1, díky které uhájila svoji čtvrtou příčku.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

Já by jsem Ti tu remízu uznal.Penalta písknutá pro Malagu nebyla.Baptista .měl dostat žlutou.Herec jeden. .Rozhodčí

Reagovat
smazaný uživatel

Levante je doma silne tip 1:0

Reagovat
Pharrell

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele