31. kolo
13.04.2013 18:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Levante UD - Deportivo La Coruña 0:4

Deportivo La Coruňa zvítězilo počtvrté v řadě, když se mu podařilo porazit domácí Levante vysoko 4:0. Zápas rozhodl první poločas, ve něm se hosté trefili hned třikrát. Díky výborné formě se nováček soutěže vynořil alespoň dočasně ze sestupových vod. Levante se pohybuje uprostřed tabulky.

Celý zápas si držel vysokou kvalitu, ale zcela jednoznačně byla nejzajímavější pasáží utkání úvodní půlhodina, ve které padly hned tři góly hostů. Zasloužili se o to Juan Carlos Valerón, Luis Pizzi a Nelson Oliveira.

Levante se snažilo s výsledkem ještě něco udělat, ale místo toho přišel v nastavení čtvrtý gól Deportiva, o který se postaral Bruno Gama. Galicijský tým tak dosáhl na nejvyšší vítězství od roku 2011.

Nejdůležitější ovšem je, že zisk tří bodů ho dostal poprvé od listopadu ze sestupové pozice. Zda ovšem hosté opět nespadnou mezi tři sestupující týmy, rozhodnou až zápasy Granady a Zaragozy. Ty ale čekají Barcelona a Atlético Madrid, a tak je vysoce pravděpodobné, že se Deportivo mimo sestupové pásmo ohřeje minimálně jedno kolo.

Už se zdálo být téměř jisté, že Deportivo směřuje zpět do druhé ligy, když ještě před měsícem ztrácelo na záchranu devět bodů, ale po sérii čtyř vítězství se vyhouplo na 16. příčku.

Trenér Deportiva Fernado Vazquez musel kvůli trestu sledovat vývoj utkání pouze z tribuny, ale jeho svěřencům to očividně nevadilo, neboť se velmi záhy ujali komfortního vedení 3:0.

Do vedení dostal hosty už ve 12. minutě veterán Valerón a vedení se zdvojnásobilo o osm minut později, kdy se do míče opřel Pizzi a vyslal tvrdou ránu, kterou brankář Gustavo Munúa nedokázal chytit.

Deportivo pokračovalo v tlaku a velmi blízko třetímu gólu byl Oliveira, jehož pokus však Munúa dokázal zpracovat. Portugalský hráč se však mohl radovat ve 28. minutě, když se prosadil levačkou.

Zaskočené Levante se s nepříznivým vývojem zápasu nechtělo smířit, a tak došlo k brzkému střídání, kdy do hry naskočil za Papeho Diopa Míchel. Hra domácích se zkvalitnila a Levante se dostalo do několika šancí, ale brankáře Daniela Aranzubíu nedokázali překonat Roger, Juanlu ani Christian Lell.

V nastaveném čase dokonal zkázu domácích další Portugalec, tentokrát Gama, který dostal za Munúova záda centr od Valeróna.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
goodbay

Pokud se chce Deportivo zachránit, bude muset (vzhledem k losu) hrát na výhru.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole

Reagovat
smazaný uživatel

Deportivo

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Depoooooooooooooooor!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
goodbay

Paráda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele