20. kolo
19.01.2013 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Granada CF - Rayo Vallecano 2:0

Směrem co nejdál pryč od sestupové zóny se po sobotním utkání dvacátého kola španělské nejvyšší soutěže posunula Granada, která porazila na domácím hřišti Rayo Vallecano 2:0 a poskočilo na prozatímní šestnácté místo. To Rayo, které dnes popravil vlastní gól Amata a později také trefa domácího Recia, zřejmě spadne ze své šesté pozice.

Přestože tabulkové postavení obou mužstev mělo teoreticky napovídat spíše o převaze celku z Vallecas, na hřišti to ve skutečnosti vypadalo naprosto odlišně. Domácí Granada se od začátku tlačila za vítězstvím, zaslouženě se ujala vedení a polevila až v závěrečné desetiminutovce, kdy už ale měla dvoubrankový náskok. Hosté navíc ani nedokázali skórovat...

První opravdu nebezpečná situace byla k vidění v deváté minutě, kdy ze strany prudce centroval Torje a nabíhajícímu Ighalovi scházelo jen několik centimetrů k tomu, aby na míč dosáhl a usměrnil ho do sítě. Na druhé straně hřiště se snažil prosadit střelou zpoza velkého čtverce Vázquez, naštěstí pro domácí ale těsně minul.

Ve dvaadvacáté minutě byl znovu v centru dění jediný útočník Granady v sestavě Ighalo, jeho zakončení ovšem nebylo dostatečné přesné, aby překonalo Rubéna, jenž výborně zasáhl. O tři minuty později už ovšem domácí vedli, když opět centroval Torje a hostující stoper Jordi Amat si balón nešťastně srazil za záda vlastního gólmana.

Uběhly navíc jen další dvě minuty a mohlo to být už o dvě branky, Ighalo však v další velké příležitosti selhal. Vyrovnat zase mohl Vázquez, jenže svou hlavičku umístil chabě, a tak Roberto dokázal vyrazit na roh. V samotném závěru prvního poločasu pak ještě jednou Rubéna prozkoušel Ighalo, avšak neúspěšně, do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro Granadu.

I po přestávce domácí diktovali tempo hry, první zajímavou možnost si ale vytvořil hostující Tito, jehož famózním reflexivním zákrokem vychytal Roberto. Kuriózní situace přišla po necelé hodině hry, kdy centroval Brahimi a balón kroutil směrem k bráně tak šikovně, že se Rubén musel mít na pozoru. Pár chvil nato už Brahimi zcela evidentně pálil, jenže na Rubéna si stejně nepřišel...

Hosté se snažili oživit hru nasazením střídajícího Lasse, tomu ale nadějné zakončení nevyšlo vůbec podle představ a skončilo o pořádný kus mimo. Orellanovu dělovku zase zkrotil Rubén, v osmdesáté minutě už se ale domácí zaslouženě dočkali druhé branky. Výbornou práci odvedl Aranda, jenž šikovně pronikl do vápna, připravil přihrávkou pod sebe jasný gól Reciovi a ten nepohrdl. Hosté po tomto momentě přidali, na zdramatizování závěru zápasu ale neměli a odjíždějí s prázdnou.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vallecano bude pokračovať v krasojazde tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele