23. kolo
12.02.2012 18:00 CET
4 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Sporting Gijón 4:0

Hodně krutou porážku schytal Sporting, který odjíždí ze stadionu Mestalla ve Valencii po výsledku 0:4. Hosté přitom nepůsobili odevzdaným dojmem, hráli slušně a Valencii dlouho trápili, přesto nakonec odjíždějí s debaklem. Rozhodl už v první půli Feghouli, stejný hráč pak měl největší podíl i na druhé brance, kterou si dal Botía sám. V nastaveném čase se pak ještě dvakrát trefil Jonas.

Ano, je to opravdu až příliš tvrdá porážka. Na druhou stranu mít Aritz Aduriz den, bylo by to pro hosty možná ještě horší, domácí útočník spálil mnohdy až nemožné věci. Poprvé zahrozil v jedenácté minutě, po pěkném centru Mathieua ale hlavičkoval vedle branky, kterou hájil Juan Pablo. Sporting zahrozil střelou De las Cuevase, s tou si však bez větších potíží poradil Guaita. Poté mohl znovu skórovat Aduriz, jenž dobře zakombinoval se Soldadem, znovu ale minul.

Ve třicáté třetí minutě se Valencia dostala do vedení, byl to opravdu nádherný gólový okamžik. Dlouhý pas Ramiho našel na levé straně rozběhnutého Mathieua, ten okamžitě přihrál na hranici pokutového území Feghoulimu, jehož nádherná rána levačkou skončila přesně pod břevnem. Ještě do poločasu to mohlo být 2:0, když si Aduriz naběhl na ideálně načasovaný centr Alby, mířil do protipohybu Juana Pabla, jenže znovu neuspěl.

Vstup do druhé půle vyšel domácím dobře, Netopýři si ihned vypracovali velice dobré příležitosti. Nejprve pálil mimo Soldado, poté se z voleje nádherně opřel do míče Tino Costa, míč vyražený Pablem pak sám vrátil před bránu, kde stál úplně volný Aduriz, z malého vápna však odkrytou branku přestřelil. Na druhý gól v síti Sportingu se tak čekalo až do sedmdesáté třetí minuty. To se znovu opřel do balónu Feghouli, tentokrát ale mířil hodně nepřesně. Jenže balón se nešťastně otřel o stopera Botíu, zaskočil Juana Pabla a skončil v síti.

V ideálním rozpoložení se dnes nenacházel ani kanonýr Soldado, ten běžel úplně sám na bránu, ale ani na třikrát nedokázal skórovat. V nastavení přišel čas střídajícího Jonase. Nejdříve v devadesáté první minuty, když si naskočil na centr Ramiho, o dvě minuty později pak ještě využil chytrého vysunutí Soldada. Valencia porazila Sporting 4:0 a pojistila si třetí pozici, hosté zůstávají předposlední.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Kily

Reagovat
randi

No, to bude ještě boj.. Snad už konečně 3 body! 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

musíme konečně vyhrát ................ 3-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 (Soldado, Aduriz, Jonas - De las Cuevas)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele