17. kolo
17.12.2011 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Sporting Gijón - Espanyol Barcelona 1:2

Espanyol pokračuje v krasojízdě, dobrou formu potvrdil i na horké půdě Sportingu, kde zvítězil 2:1. Na úvodní gól hostujícího týmu hned ze třetí minuty ještě dokázal Gijón po přestávce odpovědět, ovšem o osudu zápasu rozhodl šest minut před koncem Sergio García.

Start do zápasu se hostům z Katalánska povedl na jedničku. Běžela teprve třetí minuta, když si Thievy pohrál s dvojicí bránících hráčů soupeře, zpoza šestnáctky vypálil a přestože si Juan Pablo na míč sáhl, nakonec se po něm natahoval marně. Stejný hráč mohl o pár minut později přidat i druhý gól, tentokrát ale nezamířil přesně. Hosté byli výrazně lepším týmem, další příležitost měl García, v obrovské šanci ale selhal a Pabla nepřekonal.

Neuspěli ani Galán a Dídac, a tak se pomalu začal osmělovat také Sporting. Vůbec první střelu na branku měl na svědomí De las Cuevas, ale Álvarez zakročil famózně. Do konce poločasu ještě z nebezpečných pozic pálili postupně Thievy, Verdú, García a Barral, na druhou branku v utkání se však museli dál čekat.

Thievy si s domácí obranou dělal prakticky co chtěl, což nejlépe dokumentovala šestačtyřicátá minuta, kdy převzal míč na půlící čáře, prošel s ním na noze až do pokutového území soupeře, skvělou akci ale zakončil střelou do boční sítě. Pojistit vedení Espanyolu mohl také aktivní Verdú, ten ale pro změnu hlavičkoval mimo.

Sporting se probral až po hodině hry, ovšem hned z toho byla vyrovnávací trefa. Rohový kop rozehrál De las Cuevas, na přední tyči balón šikovně tečoval David Barral a bylo to 1:1. De las Cuevas pak mohl sám poslat svůj tým i do vedení, to by ale nesměl se zakončením dlouho váhat a nakonec poslat míč vedle levé tyče. V osmdesáté čtvrté minutě zaslouženě rozhodli hosté z Espanyolu, Verdú totiž geniální přihrávkou poslal do šance Sergia García, jehož prudká levačka nedala Pablovi šanci.

V nastaveném čase ještě mohl definitivně pojistit vítězství hostů Álvaro, po dobře sehraném protiútoku ale minul. Espanyol podruhé v řadě zvítězil a je už sedmý, Sporting naopak i po sedmnáctém kole zůstane na sestupových příčkách, momentálně je osmnáctý.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele