10. kolo
26.10.2011 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Zaragoza - Valencia CF 0:1

Valencia zavítala v rámci 10. kola na půdu Zaragozy a za úkol měla jediné. Zlomit prokletí z posledních zápasů a získat na půdě Zaragozy tři body. To se hostujícím Netopýrům nakonec povedlo, o jediný gól utkání se postaral těsně před koncem Jordi Alba.

Po úvodním oťukávání zahrozila jako první favorizovaná Valencia. Po standardní situaci Pareja se dokonce trefil do sítě domácích Soldado, ale pomezní rozhodčí odmával útočníkovi Netopýrů ofsajd. Parejo mířil ve své šanci do boční sítě, i nadále pak byli aktivnější hosté, ale Zaragoza pozorně bránila a až na dva dalekonosné pokusy Banegy nic Valencia nepředvedla.

Také domácí zatopili jednou pod kotlem. Po špatném odkopu jednoho z hostujících obránců se k balónu dostal Helder Postiga a už se chystal na nebezpečné zakončení, ale na poslední chvíli mu do střely stihl skočit Victor Ruiz. Stejný hráč o pár minut později zkoušel v akrobatické pozici zakončovat nůžkami, jeho pokus nebyl přesný a navíc si při zpracování pomohl rukou.

Také závěrečná patnáctiminutovka prvního dějství nenabídla nic moc zajímavého a velmi nudný první poločas tak skončil zaslouženým bezbrankovým stavem. Valencia měla více ze hry, ale Zaragoza svými nebezpečnými brejky hru vyrovnala a ke vstřelení gólu měla nakonec blíže.

Do druhé půle vstoupili aktivněji hosté, ale první příležitost přišla až v 60. minutě. Po centru Feghouliho zakončoval akrobaticky Roberto Soldado a nůžkami pořádně vystrašil obranu domácích. Bohužel pro něj však jeho pokus letěl doprostřed branky, kde stál připravený Roberto.

Výraznější převahu začala mít Valencia až od 70. minuty a přesně v ten moment měla Zaragoza největší šanci utkání. V jednom z brejků domácího týmu byl nucen stoper Los Che Dealbert zahrát malou domů a Zaragoza zahrávala velmi zajímavý nepřímý kop z blízké vzdálenosti od branky Valencie. Jedenáctičlenná zeď však dokázala šanci Zaragozy pokrýt.

Klíčový moment přišel v 82. minutě. V nenápadné akci poslal Bruno do pokutového území pomalý oblouček, ke kterému se jako první dostal Jordi Alba a těsně před gólmanem Robertem dokázal míč usměrnit do branky - 0:1. Gólman Roberto měl k míči blíže a tento gól tak padal rozhodně na jeho účet.

Po vstřeleném gólu se však hosté nechali unést a Zaragoza si vytvořila šance k vyrovnání. Sám před gólmanem Guaitou se ocitl po chybě hostující obrany Helder Postiga, ale španělský brankář dokázal svůj tým zachránit. O tři minuty později letěl na Postigu velmi nebezpečný centr z pravé strany hřiště a na poslední chvíli dokázal před Postigou zakročit stoper Victor Ruiz, který mu prakticky sebral z kopačky vyrovnávací gól. V nastaveném čase utkání se už nic nestalo a Valencia si tak odváží ze Zaragozy tři cenné body za nejtěsnější možnou výhru 1:0.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (1)

Přidat komentář
randi

V Zaragoze je to vždycky těžký, ale už musíme brát 3 body! 1:2 AMUNT

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele