17. kolo
18.12.2011 18:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

CA Osasuna - Villarreal CF 2:1

Velká škoda pro Osasunu, že podzimní část sezony končí a následuje třítýdenní pauza. Přesně s opačnými pocity končí své účinkování v letošním kalendářním roce Villarreal, účastníka Ligy mistrů dělí od sestupu jen skóre. Na stadionu Reyno de Navarra se hrál vyrovnaný fotbal, a když se Žlutá ponorka necelou půlhodinu před koncem dostala do vedení, vypadalo to, že si odveze body. Jenže Osasuna dokázala vývoj zápasu otočit, zvítězila 2:1 a je na fantastickém pátém místě.

První čtvrthodina patřila Villarrealu, ten držel míč více na svých kopačkách, měl územní převahu, jenže tu nedokázal přetavit ve vedoucí branku. A to i přesto, že Valerova šance byla takřka gólová, stejně jako střela Caniho. Domácí se postupně začali osmělovat a od nějaké osmnácté minuty, kdy si připsal první zákrok, musel být neustále v pozoru i hostující gólman López. Vytáhnout se musel hlavně při obrovské příležitosti Lamaha, ovšem i rány Nina, Garcíy a Damíy mohly skončit v síti, nebýt dobrých zákroků Lópeze.

Po půlhodině hry odcentroval od rohového praporku Valero, ve vzduchu se nejvýše vyšrouboval Bruno a hlavičkoval do protipohybu Fernándeze, ten ale fantastickým reflexem uchránil stav 0:0. Přestože první pětačtyřicetiminutovka rozhodně nebyla nezajímavá, jak se později ukázalo, byla jen předzvěstí strhující druhé poloviny. Tu načal nepřesnou ranou Lamah, stejně se vedlo také Ninovi, až pět minut po návratu ze šaten přišla opravdu velká možnost domácích.

Z nějakých dvaceti metrů se do míče levačkou nádherně opřel Nekounam a Diego López se prakticky jen otočil, aby viděl, jak ho zachraňuje břevno. Už o dvě minuty později vysunul Puňal do samostatného nájezdu Nina, toho ale zklamal poslední dotyk, takže mu balón utekl do nevýhodné pozice a následná střela nemohla skončit v bráně. Poté dvakrát zahrozili hosté z Villarrealu, Sennův pokus ale branku minul, Camuňas (ještě do nedávna hráč Osasuny) si zase vylámal zuby na Fernándezovi.

V šedesáté čtvrté minutě naservíroval Cani balón před bránu Marcu Rubénovi a útočník Žluté ponorky zblízka nezaváhal, levačkou z prvního dotyku otevřel skóre. Ovšem hosté vedli jen jedenáct minut, poté přiťukl Lamah míč proti noze Baldému a jeho prudká střela k tyči nedala Lópezovi žádnou šanci. V tu chvíli bylo vyrovnáno, oba týmy měly ke třem bodům stejně daleko. Jenže jen dalších osm minut. Do vypršení normální hrací doby zbývalo zhruba sedm minut, když rohový kop z pravé strany rozehrál Timor, posadil míč na hlavu Sergia a bylo rozhodnuto o důležitém vítězství Osasuny nad Villarrealem v poměru 2:1.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele