16. kolo
19.12.2010 17:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

UD Almería - Getafe CF 2:3

Utkání 16. kola Primera Division mezi Almerií a Getafe přineslo velmi atraktivní podívanou, ve které padlo pět gólů. Lepším týmem byli hosté, kteří také nakonec potvrdili tento fakt třemi góly a v Almérii dokázali vyhrát 3:2. V tabulce se tak drží na šesté pozici, která zajišťuje kvalifikaci do evropských pohárů. Almeria se naopak topí těsně nad sestupovým pásmem a musí zabrat.

Po výměně trenéra hraje Almeria velmi atraktivní fotbal a s Getafe sehrála velmi vyrovnanou partii s nešťastným koncem. Do utkání vstoupili domácí ve velkém stylu a už v 7. minutě se poprvé měnilo skóre. Albert Crusat poslal přesný centr před branku a nejvýše se vyšplhal při výskoku Kalu Uche, který umístěnou hlavičkou nedal gólmanovi Codinovi v brance Getafe šanci - 1:0.

O další tři minuty později se skóre mohlo měnit podruhé. Na další centr velmi aktivního Crusata si tentokrát naskočil Pablo Piatti a hlavou jen těsně minul. Hosté byli v první fázi zápasu naprosto bezmocní a v obranné fázi tvořili hodně chyb. Z toho vyústil druhý gól v jejich síti, který padl ve 24. minutě. Uche se tentokrát vžil do role nahrávače a poslal parádní pas napříč pokutovým územím Ulloovi, který neměl problém zasunout do poloodkryté branky - 2:0.

Po druhém gólu se však hosté oklepali a začali hrozit také oni. Ovoce ze zvýšené aktivity se dočkali už ve 29. minutě. Manu se uvolnil na hranici pokutového území a povedenou ranou snížil na 1:2. V další akci znovu Manu poslal do kontru parádním pasem Mikua, ten ve slibné příležitosti selhal a trefil pouze boční síť. To bylo vše, co se v prvním dějství událo a do kabin se šlo za spravedlivého stavu 2:1 pro Almerii.

Do druhého poločasu vstoupilo Getafe jako vyměněné a už ve 48. minutě dokázalo vyrovnat. Vše začalo ztrátou míče na polovině Getafe a hosté udeřili z rychlého protiútoku, na jehož konci stál Miku a vyrovnal na 2:2. Po vyrovnání narostla hostům křídla a hned v další akci po rozehře zahrozil povedenou ranou z hranice pokutového území Pedro Rios, ale gólman Diego Alves stál na správném místě.

Almerii se nedařil přechod do útočné fáze a většina jejích útoků končila před pokutovým územím. Do toho se Getafe dařily jak protiútoky, tak i ostatní akce. Z toho vyústily další příležitosti, ve kterých byli postupně Gavilán, Manu a také Pedro Rios, ale ani jeden z nich neuspěl.

Hosté si tak na vedoucí gól museli počkat až do 71. minuty a trefil se defenzivní štít Derek Owusu Boateng, který dostal kolmici od Manua a parádní ranou pod břevno nedal gólmanovi domácích šanci - 2:3. O pár minut později si domácí vytvořili ojedinělou šanci ve druhém dějství a mohli vyrovnat, ale hlavička Kalu Ucheho tentokrát nenašla své místo mezi tři tyčemi.

V závěrečných minutách zápasu hosté hlídali jednobrankový náskok a poslední střelu na branku vyslal v 90. minutě Pedro Ríos, ale jeho dalekonosný projektil byl spíše propagační a branku domácích tak neohrozil. I tak Getafe dohrálo zápas daleko od svého pokutového území a zvítězilo tak po skvělém obratu 3:2.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele