15. kolo
12.12.2010 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sporting Gijón - Levante UD 1:1

Duel dvou celků z úplného spodku tabulky skončil asi zaslouženou remízou 1:1. Sporting měl sice mírnou územní převahu, ale do vyložených příležitostí se nedostával, navíc prohrával, a tak může být za konečnou remízu rád.

Domácí byli vzhledem k výhodě domácího prostředí mírným favoritem, ovšem remíza se tak trochu dala čekat, jelikož proti sobě nastoupily dva týmy s chabou ofenzivou a nepříliš oslnivou obrannou fází. Už už to vypadalo, že si nováček soutěže Levante odveze všechny tři body, když se dvacet minut před koncem prosadil Caicedo, jenže již o šest minut později odpověděl Eguren a rozhodl tak o konečné dělbě bodů.

Velmi opatrně nastoupily oba celky do úvodu utkání, na první vážnější vzrušení se čekalo až do jedenadvacáté minuty, kde se hlavička hostujícího Victoriana Nana nevešla jen těsně mezi tři tyče po skvělém centru Rubéna Suareze.

Poté se osmělili také domácí, z hranice šestnáctky zkoušel štěstí Miguel de las Cuevas, hostující brankář Reina s mírnými obtížemi střelu zkrotil. Sporting se daleko více tlačil do ofenzivy, šancí si ale vytvořil pomálu, výjimkou by se dala nazvat hlavička vysokého stopera Gregoryho, která těsně minula pravou tyč Reinovy branky.

A ve vyjmenovávání neproměněných šancí bychom mohli pokračovat, Sangoyova hlavička šla nad, na druhé straně Nadalova dělovka skončila vedle a rána domácího Castra pro změnu na tyči. V období od šedesáté minuty převzalo Levante nadvládu nad hřištěm a rázem to byl brankář Gijónu Juan Pablo, který se musel ohánět. Střídající Sergio pálil z velmi výhodné pozice, ovšem branku těsně minul.

Co se však nepodařilo jemu, napravil útočník Felipe Caicedo. Juanlu skvěle a s lehkostí prošel až do pokutového území soupeře, připravil míč Caicedovi a ten si nedělal starosti a poslal Levante do vedení.

Od této chvíle hosté jako by na hřišti nebyli, Sporting se vší silou hnal za vyrovnáním, a to na sebe nenechalo dlouho čekat. Po centru José Angela se umístěnou hlavičkou prosadil Eguren a zajistil svému týmu alespoň bod. Na tom nic nezměnil ani střídající Nacho Novo, jehož rána mohla nechat fanoušky klidnými.

Sporting Gijón tak i nadále zůstává v sestupových vodách, momentálně je předposlední, poslední Zaragoza však má jen o dva body méně a p příchodu kouče Aguirreho se zvedá. Levante je na šestnáctém místě a sestupové starosti se ani jemu nevyhnou.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele