30. kolo
02.04.2011 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Real poprvé prohrál doma a pohřbívá šanci na ligový titul

Každá serie jednou končí a v zápase mezi Realem a Sportingem skončily hned dvě. Trenér Mourinho prohrál po devíti letech zápas na domácí půdě a Bílý balet letos poprvé ztratil doma. Asturijci se po vítězství 1:0 odpíchli k definitivní záchraně, Real naopak zřejmě definitivně ztratil šanci na triumf v La Lize.

Hrdiny zápasu jsou brankář Juan Pablo a Miguel de las Cuevas, jehož gól v 78. minutě rozhodl o třech bodech pro hosty. Sporting soustředěně bránil a odolal i závěrečnému zoufalému tlaku Bílého baletu. Situaci nezachránil ani uzdravený Higuaín, a tak Real odešel poprvé v sezoně doma poražen.

Obě mužstva nastoupila v očekávaných sestavách, pouze Albiol nahradil na stoperu Pepeho. Před zápasem ještě vzdal Real hold Ronaldovi, který se nedávno rozloučil s kariérou. Hned v úvodu domácím nebyl poprávu uznán gól Carvalha. První šance měl Di María, ale nic z nich nebylo, v 8. minutě nedosáhl na zakončení Argentince Adebayor.

Domácím příliš nevycházela hra zálohy, Özil a Granero se trápili a příliš příležitostí z jejich kopaček nevzešlo. Ani centry Ramose či Khediry k ničemu nevedly. Paradoxně měl největší šanci Sporting ve 35. minutě, kdy Castro těsně přestřelil. Pak zmatku v obraně Realu takřka využil Novo. První náznak šance měl Khedira po přihrávce Özila, ale netrefil branku, poločas uzavřela příležitost De las Cuevase, kterému ale v poslední chvíli míč utekl.

V první minutě druhé půle měl velkou šanci Adebayor, ale nůžkami netrefil míč. Ani střely Di Maríi a nebezpečnější Özila se neujaly. Na hřiště se tak po čtyřech měsících dostal Higuaín a hned měl v 59. minutě měl šanci, ale jeho tvrdou střelu po přihrávce Di Maríi zlikvidoval gólman Pablo. Z následného rohu střílel Di María opět do rukavic Pabla.

V 63. minutě hlavičkoval nebezpečně a těsně mimo Adebayor po centru Özila. O deset minut později prudce centroval před branku Sportingu zprava Higuaín, ale nikdo na míč nedosáhl. Pak přišla obrovská studená sprcha pro domácí a jejich ligové ambice. V 78. minutě pronikl po levé straně Novo, přihrál De las Cuevasovi a ten prostřelil Casillase!

O tři minuty poté mohli domácí vyrovnat, ale Khedira nestihl dorazit vyražený míč do branky po tvrdé střele Adebayora. V poslední pětiminutovce se nejprve pokus Özila otřel o břevno a poté pokusy Carvalha a Ramose zneškodnil Juan Pablo.

Ani Adebayor nedokázal o minutu později skvělého gólmana Sportingu tváří v tvář prostřelit. A když se neujaly ani šance Higuaína, Real byl na kolenou a svým výkonem zřejmě rozhodl o ligovém titulu. Naopak Sporting soustředěným projevem získal tři zlaté body v boji o záchranu.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5-0.ronaldo da gola.

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

kde to bude v telke?

Reagovat
smazaný uživatel

U nás nikde.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0a bude to těžký zápas (Di Mária, Adebayor) HALA MADRID!!

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrajem.

Reagovat
smazaný uživatel

fuj real! barca je nejlepší

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
Krausio_Real_M

Debilové, tohle snad ne! A zrovna teď, a zrovna doma, a zrovna s Gijónem!

Reagovat
smazaný uživatel

Ou yeah baby, parada.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim barca!

Reagovat
smazaný uživatel

Děkujem Gijón

Reagovat
smazaný uživatel

take dekuji. od doby co je mourinho s ronaldem v realu tak je nesnasim

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat
smazaný uživatel

Super zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Muríňo po devíti letech doma podlehl, a to s týme Sporting Gijón.....

Tak esli tohle neni k smíchu tak newim..... Real je v 3,14či......

Visca el Barca.....Més que un club.....FCB!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele