18. kolo
09.01.2011 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Levante UD - Valencia CF 0:1

Valencie urvala nesmírně cenné a důležité jednobrankové vítězství na půdě městského rivala Levante a už už dýchá na záda třetímu Villarrealu, který se v nejatraktivnějším zápase kola proti Realu Madrid musel před královským klubem sklonit v poměru 2:4. Těsné prvenství zařídil Netopýrům v samém závěru utkání Juan Mata.

Levante se kvůli prohře stále plahočí na hraně sestupu a má jen dvoubodový náskok na trio pronásledovatelů umístěných na sestupových příčkách. Jeho výkon v dnešním utkání přesto předznamenal, že se při troše štěstí může tento chudičký klub v nejvyšší soutěži udržet, a to navzdory všeobecnému mínění, které jej pasuje do role největšího outsidera soutěže.

Valencijské derby nenabídlo strhující podívanou ani ty nejskvělejší fotbalové momenty, přesto se to od utkání dalo očekávat. Levante povětšinu utkání spíše bránilo, Valencie pak branku výborně chytajícího Manuela Reiny marně dlouho dobývala.

Nejaktivnějšími hráči Valencie v tomto utkání byl Juan Mata a obránce Hedwiges Maduro, který zásoboval ofenzívu výbornými pasy a jeho výkon byl jednoduše excelentní. Právě Maduro byl u prvního důležitého okamžiku utkání. Valencijský bek byl v pokutovém území faulován Robustém, ale pokutový kop Mata neproměnil.

Po obrátce měla Valencie mírně navrch, nicméně první gólový moment přišel na druhé straně. Caicedův gól však nebyl pro správně odmávaný ofsajd uznán. V třiasedmdesáté minutě se postavil k přímému volnému kopu za šestnáctkou Mata, ale jeho rána orazítkovala jen břevno.

O deset minut později se do třetice Mata konečně radoval, když zužitkoval výborného pasu za obranu a sporné ofsajdové pozice a poslal hostující tým do vedení. Zřejmě se jednalo o ofsajd, v rychlosti a kvapu se tak rozhodčí rozhodli v podstatě špatně, ačkoliv tuto hraniční situaci v duchu fotbalu pustili. Do konce utkání se již nic podstatného a poznamenání hodného nestalo. Levante je třeba pochválit za snahu, vyzdvihnout mohu zejména brankáře Manuela Reinu, který již dlouhodobě potvrzuje, že je jedničkou Levante naprostým právem.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

0:8

Reagovat
PePiG7

jenom o 7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele