21. kolo
01.02.2009 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sporting Gijón - Sevilla FC 1:0

Na Estadiu Municipal El Molinon na sebe narazily kluby z opačných konců tabulky. Favoritem tedy byla hostující Sevilla, které patřilo zatím třetí místo v nejvyšší španělské soutěži. Papírově silnější tým však dostal lekci a ze hřišti odešli jeho hráči jako poražení.

Začátek zápasu ale rozhodně patřil domácím, kteří si už v 5. minutě došli pro penaltu, když v pokutovém území zahrál Escudé rukou. Mate Bilič ale neudržel nervy na uzdě a nabídnutou příležitost zahodil, stav tedy zůstal nezměněn.

To domácí trošku zarazilo a Sevilla pomalinku vystrkovala růžky. V 9. minutě našel přesným centrem Dragutinovič útočníka Chevantona. Ten si míč dobře zpracoval, ale jeho střele už chyběla větší přenost. První branky se tak diváci dočkali až po čtvrthodině hry. Carmelo nacentroval před branku, kde se nejvýšše vyšrouboval Diego Castro a Gijon tak vedl 1:0.

Hned o čtyři minuty později chtěl svoje zaváhání napravit Bilič, ale na poslední chvíli byla jeho střela zablokována. Domácí nechtěli udělat zbytečnou chybu a Seville se nedařila rozehrávka, spousta akcí hostí skončila nepřesnými přihrávkami nebo ztrátou míče. První poločas skončil 1:0 pro domácí.

Do druhé půle vstoupili aktivněji hosté. V 52. minutě měl dobrou šanci Kanoute, ale jeho pokus jen o pár centimetrů minul domácí branku.

Doácí se snažili ohrozit obranu Sevilly rychlými protiútoky , což se jim občas povedlo. Ale ani jeden ze tří pokusů Carmela, Camacha nebo Castra brankou neskončil. Se závěrečnými minutami se čekal hlavně tlak ze strany hostí, ale ten se stále ne a ne dostavit. Domácí výborně bránili a po taktické stránce plnili své úkoly na výbornou. A tak si také zaslouženě připsali tři body za výhru 1:0.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele