15. kolo
14.12.2008 17:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Real Valladolid - Deportivo La Coruña 3:0

Rozjetý Valladolid porazil Deportivo La Coruňa, a neumožnil tak svému soupeři předstihnout Real Madrid a dostat se na pozice zaručující evropské poháry. Pucela se naopak sama Deportivu značně přiblížila.

Domácí triumfem 3:0 přidali, věřte nebo ne, již čtvrtý zápas, ve kterém dokázali vsítit tři góly. Valladolid nejenže vyhrává, ale navíc předvádí skvělý fotbal na úrovni velkoklubu. La Coruňa, kterou tentokráte příliš nepodržel jindy výborný Aranzubia, hrála v zápase druhé housle a prohrála naprosto zaslouženě.

První šanci měl po třech minutách hry Jonathan Sesma, ale v gólové pozici zaváhal. Kouč Mendilibar sází na taktiku bez tradičního hrotového útočníka, což se však zatím neprojevuje negativně, na čemž má velkou zásluhu ve výtečné formě hrající Pedro León.

Byl to právě on, kdo připravil první gól. Úspěšným zakončovatelem byl Sesma, jenž tak napravil chybu z úvodu utkání a poslal domácí tým do vedení. O deset minut později přišel úžasný moment. Špatná přihrávka brankáře Aranzubii byla přeťata Pedro Lópezem, který neváhal a poslal dalekonosný míč, který přeletěl Aranzubiu, jenž se nestihl vrátit, a skončil až v síti.

Valladolid hrál ve velké pohodě, útočná hra Deportiva naproti tomu neexistovala. Ve druhém poločase málem zvýšil Canobbio, jehož technickou střelu dokázal Aranzubia vytěsnit na tyč.

To už se nepodařilo v 56. minutě, kdy možná trošku náhodně napral míč do sítě za opět trochu nešťastně postaveného Aranzubiu Pedro León. Bylo rozhodnuto a jedinou otázku zůstávalo, zda se některému z celků podaří vstřelit ještě nějaký gól. To se sice podařilo Deportivu, ale Omar Bravo stál v ofsajdu, a radost hostí tak velmi rychle vyprachala.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele