37. kolo
23.05.2009 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Málaga CF - Real Betis 1:1

Betis Sevilla získal v boji o záchranu s Malágou velmi cenný bod, ovšem před posledním kolem rozhodně žádnou jistotu nemá a na šestnácté pozici je pouze o bod před sestupující Osasunou. To naopak Malága ztratila důležité korálky v boji o šestou pohárovou pozici a s trochou štěstí může skončit maximálně na sedmém místě, které do Evropy nevede. V utkání byli po celou dobu lepší domácí, i přesto vydřeli bod až gólem v závěrečné desetiminutovce.

Betis dokázal převalit misku vah na svou stranu ke konci poločasu zásluhou tradičního zabijáka Edua, ovšem když šlo do tuhého, Malága včas zabrala. I přes závěrečný tlak už ale důležitý plný počet nevybojovala a přišla tak po dlouhých letech o velkou možnost. Betis má vše ve svých rukách, bude hrát ovšem v domácím prostředí s Valladolidem, který je pouze o dvě příčky výše a případná prohra ho může hravě poslat do druhé ligy.

Po promarněných šancích v prvním poločase se domácí oklepávali na začátku toho druhého, výsledek i tak mohl být snadno zcela v jeho režii i s vyšším náskokem. Sevilla ovšem hodně dobře bránila a její tříbodový sen přežil vzhledem ke hře až moc dlouho. Do utkání vstoupili aktivněji domácí, divoká rána Eliseua šla těsně mimo. Po deseti minutách na druhé straně vyrobil hrubku brankář Arnauo, když podskočil centr a nechal hlavičkovat Oliveiru. Na letící míč o několik centimetrů vedle koukal pouze s prosíkem a měl notnou dávku štěstí.

Pak ovšem začala hrozit Malága, dobrou práci musel předvést proti pokusům aktivního Eliseua s Luquem gólman Ricardo. Po půl hodině na svoje výkony navázal a vytáhl se i proti volnému přímému kopu Sergio Dudy. Hostujícím fanouškům spadl kámen ze srdce čtyři minuty před pauzou, sraženou ránu Manuel Lola z deseti metrů zastavil Ricardo perfektní akrobacií na brankové čáře.

Proto přišel na druhé straně trest, před odchodem do kabin přešel na levé straně hravě přes domácího beka Edu, narazil si zajímavě na hranici vápna s Oliveirou s dělovkou zakončil přesně k tyči. Hráči Málagy neměli jinou možnost než zatleskat. Nicméně v druhém dějství Málaga mírně polevila, i když se Real pouze a jenom bránil.

I tak mohl na začátku druhého dějství své vedení pojistit, Sergio Garcia ale trefil pouze tyč, o minutu později neuspěl osamocen ani Oliveira. Utkání poté bylo až do 80.minuty téměř bez šancí a rozhodující moment se urodil 81. minutě. Po dlouhém autovém vhazování zakončil pěknou kombinaci střelou z 25 metrů Albert Luque, Ricardo neměl vůbec žádný nárok. Málaga zakončí své vystoupení v tomto roce na hřišti Espanyolu Barcelona.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

9:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele