2. kolo
14.09.2008 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Málaga CF - Athletic Bilbao 0:0

Hráči Málagy a Athleticu nebyli schopni protlačit během vzájemného souboje míč do sítě, a nevydařený start do sezóny tak napravili jen z části. O něco málo lepším týmem byli hosté, jenže s remízou určitě spokojeni nebudou.

Málaga, která vrátila Primera División na La Rosaleda po dvou letech, nastoupila v docela ofenzivní sestavě, kouč Antonio Tapia totiž zvolil hru na dva útočníky – Nabila Bahu a Alberta Luqueho, který přišel teprve v létě, stejně jako Pablo de Barros, další z hráčů, jež se objevili v základní jedenáctce.

To Joaquín Caparrós byl přece jenom o něco opatrnější, jako klasický útočík operoval pouze Llorente, aktivně ho však doplňoval fantastický Yeste. Sestavám také odpovídal herní projev, protože v úvodní pětačtyřicetiminutovce byli domácí lepším celkem.

První akce, která stojí za zmínku, přišla ve třinácté minutě, střela po kombinaci Dudy s Callajou ale Iraizoze ohrozit nemohla. I u další příležitosti byl agilní Calleja, tentokráte jeho rána olízla tyč. Na Málaze bylo vidět, jak moc chce zaznamenat svou první trefu po návratu mezi španělskou elitu, kvalita však chyběla. Ve 26. minutě byl proti Bahovi připraven znovu Iraizoz.

Postupem času se začali ozývat i hosté. Proti Yestemu však zakročil Arnau a když na druhé straně neuspěl s dobrou střelou Luque, šlo se do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Druhý poločas nabídl poněkud odlišný obrázek, diktovat tempo hry začal Athletic, zvláště pak Javi Martínez, Iturraspe a Susaeta ovládli hřiště. Problém však zůstával stejný – nepřicházel gól. Málaga sice působila dost unaveně a k soupeřící brance se už takřka nepřibližovala, ale obranu zvládala dobře.

Únava se navíc pomalu dostavila i k Baskům a kvalita fotbalu poklesla. K vidění už ke konci byly spíše náhodné pokusy

Autor: Petr Kilian

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remiza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele