6. kolo
05.10.2008 17:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - UD Almería 2:2

Getafe uhrálo na domácím stadionu v šestém kole nejvyšší španělské soutěže remízu 2:2 s Almerií. V případě výhry se domácí mohli posunout právě před Almeríi. Bohužel ztratili takřka vyhrané utkání v posledních pěti minutách, a musí se tak spokojit pouze s bodem. Getafe je po dnešním zápase na osmém místě tabulky. Almería je ještě o dvě příčky výše na šesté pozici.

Už ve 21. minutě utkání se na hostující straně zranil argentinský útočník Pablo Piatti a byl nahrazen Albertem Crusatem. První poločas jinak probíhal ve velmi poklidném a opatrném tempu, a tak první střela na bránu přišla až ve 26. minutě na straně Getafe. Po přihrávce Davida Cortése vypálil levačkou z hranice pokutového území Guerrón. Gólman Diego Alvés si ale s jeho pokusem hravě poradil.

První šanci na straně hostů měl střídající Crusat, když o dvě minuty později vypálil na svatyni domácích. Jeho střela šla ale vysoko nad. Poměr zraněných hráčů se vyrovnal ve 40. minutě, když musel hřiště opustit domácí Mario. Nahradil ho David Belenguer.

Druhá půle začala rozhodně svižněji než ta první. Střelecké pokusy se začaly kupit hlavně na straně Getafe. Aktivní byl hlavně Juan Angel Albín. Ten nejprve zahrozil v 56. minutě, když hlavičkou těsně minul soupeřovu bránu. O dvě minuty později zahrozil znovu. Po seběhnutí z levé strany vypálil nebezpečně mířenou střelu do horního rohu branky. Gólman Diego Alves si s jeho střelou ale poradil.

V 64. minutě přišel na hřiště za domácí Nigérijec Ikechukwu Uche, který vystřídal Ortize a tento tah se trenérovi povedl. Uche strávil na hřišti pouhých pět minut a dokázal se prosadit. Po rychlém brejku a přihrávce Manua vypálil Uche levačkou k tyči a nedal Alvesovi v bráně Almeríe žádnou šanci – 1:0. O další dvě minuty později domácí znovu zaúřadovali. Po centru Albína se tentokrát dokázal prosadit skvělou střelou Francisco Casquero – 2:0.

Další minuty Getafe celkem kontrolovalo hru a vypadalo to, že nepřipustí vážnější komplikace. Ty se bohužel pro domácí dostavily. Nejprve v 88. minutě snížil hlavou Negredo po centru Julia Alvareze a o tři minuty později už v nastaveném čase dokázal vyrovnat Chico také hlavou po rohovém kopu Negreda. Utkání tak skončilo smolnou remízou pro domácí Getafe. Pro Almeríi má získaný bod po průběhu zápasu cenu zlata.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remíza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1, getafe

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele