1. kolo
31.08.2008 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Prokletí Realu na Riazoru trvá

Ani po 17 letech nedokázal Real Madrid zvítězit na hřišti Deportiva La Coruňa a veze si z prvního kola La Ligy porážku 1:2. O prodloužení serie rozhodly přesné centry Mexičana Guardada a laxnost Bílého baletu během celého utkání. Deportivo soustředěným výkonem získalo první ligové body.

Domácí nastoupili pouze se čtyřmi obránci, místo Rodrígueze nastoupil Álvarez a změnu doznal útok, kde nastoupila dvojice Mista – Verdú. Real oproti očekávané sestavě nasadil na levý kraj obrany Marcela, v záloze oproti očekávání nenastoupil Gago, střed obstarali Guti a Diarra.

Deportivo se do soupeře od začátku zakouslo a už v první minutě mohl slavit Mista. Bývalý útočník Valencie a Atlética však jen orazítkoval břevno po centru Pabla Álvareze. Real pak převzal otěže zápasu, ovšem zahrozili domácí po pěkné spolupráci Felipeho s Guardadem. Na druhé straně nezakončil ideálně slibný protiútok Robben. Následně střílený centr Gutiho neusměrnil do sítě Van Nistelrooy.

Ve 26. minutě vybuchl stadion Riazor nadšením, jelikož se domácí ujali vedení. Po zbytečném faulu Pepeho na Guardada nacentroval Mexičan po kombinaci nakrátko před branku, kde po nedorozumnění Casillase a Pepem zatloukl míč "hřebíkem" aktivní Mista.

Ve 33. a 34. minutě měl dvě šance Robben, ale obě zůstaly nevyužity. Tempo hry poté opadlo, Real nedokázal příliš tvořit, rozehrával do šířky a působil jako mužstvo bez jiskry. Jediný záblesk z chladného popela jeho hry byl střílený centr Marcela, který z velké dálky skončil na břevně, a tak zůstal stav do přestávky nezměněn.

Nicméně dvě minuty po pauze se dočkali gólu hosté. Raúlovu slabou střelu odraženou od obránce dorazil do sítě Van Nistelrooy, který byl opět včas na správném místě. Radost Realu ovšem netrvala dlouho. O pět minut později zahrával roh Guardado, do vzduchu se zavěsil nejvýše stoper Lopo a rozjásal zaplněné tribuny.

V 53. minutě se vytáhl gólman Deporu Aranzubia, když vyškrábl střelu Diarry. Pak měli čtvrt hodiny převahu domácí, která skončila střelou vystřídavšího Rikiho. V 80. minutě střílel Higuaín, ale brankář La Coruni s přehledem zasáhl. Schuster vystřídal krátce nato Raúla a Gutiho za Drentheho a De la Reda. Přesto závěrečný tlak hostí nic nepřinesl a Deportivo vykročilo správně do nového ročníku Primera División.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es, www.as.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Visca el Barça y Visca Catalunya!

Reagovat
smazaný uživatel

Vskutku případný komentář k naprosto jinému zápasu... Spíš bych od tebe čekal něco jako: Viva Depor y vivan los gallegos!

Reagovat
smazaný uživatel

Visca el Barça y Visca Catalunya!

Ale tak dobře: Viva Depor!

Reagovat
smazaný uživatel

iHalaMadrid!

iHalaRaúl!

Reagovat
antimadrista

2:1

Reagovat
rufus

1:2 (Riki - Ruud, Raúl)

Hala Madrid!

Reagovat
smazaný uživatel

Hay que tener fe en los chavales!Hala Madrid!

Reagovat
smazaný uživatel

15:0

Reagovat
smazaný uživatel

nie naozaj 0:3

Reagovat
satan_666

já myslim že by Deportivo mělo jako obvykle vyhrát ne?

Reagovat
satan_666

jinak Van Der Vaart je za červenou potrestanej a Ruud ne?divný...ten Real zase

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Byla přímá...

Reagovat
smazaný uživatel

haha,ja vam to rikal depor je nejlepsiiiiiii,forza depor!!!!!!!!!!

Reagovat
antimadrista

kdo řikal že to skončí 2:1 ? JÁ

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň že i Real prohrál, když už i Barca

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele