1. kolo
31.08.2008 19:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Athletic Bilbao - UD Almería 1:3

Athletic Bilbao má za sebou hrůzný začátek nového ročníku. Ne snad, že by se musel každý zápas vydařit, ale prohrát doma na úvod 1:3 s týmem, který přes skvělou loňskou sezónu zůstává aspirantem na sestup, to je pro hrdé Basky přece jenom silná káva.

Po odchodu Aritze Adurize tedy přichází pro fanoušky Bilbaa další rána. Přišla vlastně už v osmé minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil stoper Pallerano a bylo to 0:1. Inkasovaný gól dostal domácí tak trochu do letargie a ti se vůbec nemohli dostat do hry. Přesto se do obrovské šance z ničehonic prosadil Susaeta ale tváří v tvář Diegu Alvesovi selhal.

Almería působila velmi pozitivním dojmem, hráči přesně věděli, co mají hrát, a ztráta kouče Unaie Emeryho vůbec nebyla znát. Po půlhodině hry už to bylo 0:2. Vinu na tom nese Javi Casas, který příšernou chybou gól doslova daroval Álvaru Negredovi. Levý obránce totiž naivně posílal balón za sebe na brankáře Iraizoze, jenže Negredo jeho záměr vystihl a v situacích, v jaké se objevil, se většinou nemýlí.

Publikum na La Catedral působilo čím dál tím více nervózněji, na pískot však Athletic lepší hrou odpovědět nedokázal. Nepomohla ani poločasová přestávka, naopak krátce po ní přišel další tvrdý úder hostů. Skvělá přihrávka Corony našla Ortize a ten již věděl, kudy vede cesta ke stavu 0:3. Ke stavu tak překvapivému a zaslouženému.

Fotbalové kvality byly očividně na straně soupeře, Bilbao tedy vsadilo na bojovnoyt a odhodlání, atributy, které hrdému baskickému klubu nidky nechyběly. A nakonec se domácím podařilo snížit, střelcem branky byl po akci Susaety v 58. minutě Ion Vélez.

Snížení nabudilo diváky i hráče domácích a začal velký tlak, který vyvrcholil nařízenou penaltou za ruku Bruna. K exekuci se postavil Yeste, jenže místo toho, aby tým vrátil do zápasu, trefil jen brankáře Alvese a utkání tím denifitivně utnul. Athletic ztratil sílu na zvrat, Almería kontrolovala a odvezla si všechny tři body.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Visca el Barça y Visca Catalunya!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele