5. kolo
26.09.2007 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Racing Santander - Villarreal CF 0:2

Převaha ani velké gólové šance nestačily domácímu Santanderu k výhře nad Villarrealem. Naopak to byla Žlutá ponorka, která dokázala využít své ojedinělé příležitosti, odvézt si všechny tři body a minimálně do zápasu Realu Madrid převzít první místo tabulky.

Oba celky nastoupily oproti předchozímu kolu v dost odlišných sestavách, v případě Kantábrijců se jednalo o reakci na debakl s Atléticem Madrid, hosté zas pokračují v pravidelné rotaci hráčů. Mezi nejdůležitější změny patřila u domácích změna v obraně, kde se pouze na lavičku dostali Sergio Sánchez s Ayozem, co se týče Villarrealu, na první pohled upoutal pozornost Ital Rossi, který na lavičku posadil Dána Tomassona.

V takovémto složení se tedy začalo a Santander se hned od úvodu chopil iniciativy, zatímco Villarreal vyčkával na své polovině. Nedá se ovšem říci, že by se mu podařilo tlak Racingu zcela eliminovat, naopak útočník Smolarek se dostal hned do dvou velkých šancí, ale jednou ho na poslední chvíli zastavil Ángel, podruhé jeho hlavičku zlikvidoval brankář Viera. Villarreal nepůsobil dobrý dojmem, ale po zbytečné ztrátě míče jednoho z domácíh hráčů se sám před Toňem ocitl Rossi, stav se zatím neměnil. Nezměnil se ani po ráně Munitise, která orazítkovala tyč, ani po následné dorážce Smolareka, jehož pokus šel mimo. Podruhé už svěřenci Manuela Pellegriniho svému soupeři nic neodpustili. Mati Fernández přihrál Nihatovi a ten pod padajícím Toňem otevřel gólový účet.

Po změně stran probíhalo prakticky vše stejně. Racing útočil a zahazoval šance, Villarreal trestal. Garayův přímý volný kop vychytal Viera a stejný muž si poradil i s další z mnoha dorážek Smolareka. V době největšího tlaku domácích přišel šokující moment, když Aldo Duscher uviděl neuvěřitelně přísnou přímou červenou kartu. Výsledkem této události byl nakonec druhý a rozhodující gól Villarrealu. Tentokráte se prosadil Rossi po akci Caniho s Piresem. Oslabený Racing Santander už síly na obrat neměl, a tak si, možná trošku nezaslouženě, odváží všechny body hosté.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*Stump

Jen tak dál hoši

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele