23. kolo
10.02.2008 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Racing Santander - Atlético Madrid 0:2

Racing Santander přivítal v bitvě o evropské poháry Atlético Madrid. Do branky se opět postavil Švýcar Colcorti, na pravém kraji zálohy zastoupil obvykle hrajícího Jorge Lópeze Pablo Alvarez, v útoku nastoupili 18letý Bolado se Smolarekem. Hosté nastoupili v obvyklé sestavě, jen na místě pravého beka si stoupl Antonio López.

Zápas začal v poklidném tempu, první práci měl hostující gólman Abbiati, když pěstmi řešil nebezpečně centrovaný míč od Colsy. Nevyužity ale zůstaly i další rohy Santanderu. Atlético zahrozilo střelou Antonia Lópeze, Colcorti míč nedokázal zkrotit a málem využil příležitosti ke skórovaní Aguero. Atlético zase mělo šance Clébera Santany a Raúla Garcíi, ale ani ty nebyly využity. V 19. minutě pak spálil velmi dobrou příležitost Santanderu Bolado, nechybělo mnoho a domácí vedli. Na druhé straně zase zamířil nad Cléber. Bolado byl i nadále aktivní, po necelé půlhodině si na něm Perea vykoledoval žlutou kartu. Nebezpečný byl i domácí stoper Garay, i on se dokázal prodrat do šance, ale branku netrefil. O dvě minuty později se do další příležitosti dostal opět Bolado, Abbiati míč jen vyrazil a do bezpečí ho uklidil až Pablo. V 36. minutě dal o sobě poprvé vědět Forlán, ale po spolupráci se Simaem na Colcortiho nevyzrál.

Do druhé půle vstoupilo lépe Atlético, Pablo málem připravil velkou šanci pro Simaa. Na druhé straně zasahoval Abbiati proti střele Pabla Alvareze. V 56. minutě šlo díky trefě Forlána Atlético do vedení. Ten využil zaváhání obrany Racingu a zařídil svému týmu výhodu. Bylo to 0:1. Další obrovskou šanci měl o minutu později Simao, když střílel z míst penaltového puntíku, ale Colcorti svůj tým zachránil skvělým zákrokem. Fotbalisté Santanderu zapomínali bránit, před brankou se ocitl úplně sám Aguero, ale proti se opět postavil domácí brankář. Prapor domácích zvedl až Garay, ale jeho zakončení z trestného kopu zneškodnil Abbiati. V 69. minutě se kouč Racingu Marcelino rozhodl oživit hru střídaním. To stáhl Pabla Alvareze a na jeho místo dosadil dalšího útočníka Jonathana Valleho, na druhé straně přišel za Simaa Luis García. I druhý gól hostí dal po velkou část zápasu nevýrazný Forlán, tentokrát se prosadil střelou zpoza pokutového území a Colcorti byl bez šance. Atlético dohrávalo v pohodě, domácího gólmana ještě otestoval střelou zleva Luis García.

Autor: Radek Nosil / www.marca.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V poslední době jsme si menší propad zavařili sami, tak musíme přidat. Bohužel se nám staví do cesty silný Racing Santander, pomýšlet rovnou na 3 body by bylo odvážné. Snad se naše ofenzíva probudí. Tip 2:2. ATLÉTICO !!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

divím se, že Sergio už hrál - s jeho nohou to nevypadalo dobře, ale je samozřejmě super, že už je zpátky a vydržel 75 minut!

jinak Diego

Reagovat
smazaný uživatel

Supervýsledek !!! A Diego Forlán !!! Takhle musíme pokračovat, aby už nikdo netvrdil takové hlouposti, jako že má Atlético krizi apod. ATLÉTICO !!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele