35. kolo
04.05.2008 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

„Campeones, campeones“, zní Madridem

Real Madrid dokázal obhájit mistrovský titul a tři kola před koncem La Ligy se stal staronovým mistrem. Poslední překážkou mu byla Osasuna, kterou po dramatickém průběhu udolal 2-1.Bílý balet hrál téměř celý poločas o deseti, ale Robben a Higuaín dokonali obrat ve skóre. Domácí uvrhla prohra do sestupového pásma.

I v deseti hráčích dokázal Real Madrid otočit nepříznivý stav a s předstihem dosáhnout na mistrovský titul. Po druhé žluté byl vyloučen Cannavaro a nedlouho poté se Osasuna ujala vedení po penaltě Puňala. Bílý balet ovšem nesložil zbraně a po heroickém výkonu a brankách Robbena a vystřídavšího Higuaína docílil kýženého vítězství, které znamená již třicátý první mistrovský titul v historii klubu. Obhajoba ligového vítězství se Realu zdařila po 18 letech.

Domácí Osasuna nastoupila v očekávané sestavě i s českým reprezentantem Plašilem. Ani Real nenastoupil s nějakým překvapením, nicméně mohl skórovat už v první minutě. Robben se probil po levé straně, nacentroval do malého vápna a před Saviolou odvrátil Cruchaga. Míč se sice dotkl stoperovy ruky, ale Medina Cantelejo nechal zákrok bez povšimnutí. Za Osasunu odpověděl v 5. minutě nepřesnou hlavičkou Portillo.

Další větší příležitost přišla až v 25. minutě, kdy dalekonosnou střelu Diarry vyrazil nad břevno Ricardo. Osasuna odpověděla střelami Vely a Portilla, které ovšem pro svatyni Realu nepředstavovaly žádné nebezpečí. Do šaten se šlo za bezbrankového stavu.

Hned po přestávce přišel první zlomový okamžik utkání. Po faulu na Plašila a druhé žluté kartě byl vyloučen Cannavaro. Vzápětí přišel gól Osasuny, který však nebyl uznán pro ruku Vely. Velikou příležitost ke skórování měl v 56. minutě Sneijder, ale jeho oblouček skončil na břevně. Stejný hráč zahrával o pět minut nato přímý kop, který zneškodnil Ricardo.

Real vystřídal a místo unaveného Raúla přišel Higuaín a později přišel za Sneijdera Baptista. Mezitím měla šanci Osasuna, ale Pandiani po trestném kopu Plašila střílel mimo. Celé utkání se tak rozhodlo v posledních deseti minutách.

V 82. minutě nařídil Medina Cantalejo penaltu po ruce Heinzeho v pokutovém území. Puňal ji bezpečně proměnil, ale radost Osasuny netrvala dlouho. V 87. minutě si naskočil na centr Higuaína z přímého kopu Robben a hlavičkou srovnal skóre. A o dvě minuty později se po ose Diarra – Ramos dostal míč k Higuaínovi a jeho bomba převážila misky vah na stranu Bílého baletu a znamenala obhajobu mistrovského titulu, který si Real ve zbývajícím čase už nenechal vzít.

Autor: Jaroslav Smrž / www.as.com, www.marca.es

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Real není pro Osasunu žádná hrozba. 2:0

Reagovat
Pharrell

0:2 pro Real

Reagovat
smazaný uživatel

no, titul je uz asi urcite jisty, ale snad se to protahne jeste o jeden zapas, to by bylo hezke, kdyby se mohlo zacit slavit zapasem s barcelonou :)

Reagovat
smazaný uživatel

Viva Real Madrid!!!!!Nejlepší mužstvo v Evropě!!!Příští rok to bude titul + výhra v champions league

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele