5. kolo
26.09.2007 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Atlético Madrid 0:2

Athletic Bilbao podlehl v zápase plném ostrých soubojů a nefotbalových momentů Atlétiku Madrid. Domácí byli po většinu zápasu lehce aktivnější, avšak chybělo jim štěstí v koncovce a pozornost v obraně. O výhře Los Colchoneros rozhodly dva nádherné góly Aguera respektive Forlána.

Úvodní minuty zcela patřily hostů, baskické obraně zatápěla hlavně dvojice Aguero – Forlán. Po několika náznacích šancí předvedl parádní akci Argentinec Sergio Aguero, který obešel Ustaritze s Aitorem Ociem a překonal bezmocného Iraizoze v brance Bilbaa. Atlético se pokusilo využít úvodního gólu k dalšímu náporu a přidání pojistky, ta se ale nedostavila ani po střelece Reyese, ani po akcích Forlána, a tak tento tlak postupně opadl. Bohužel s tímto úpadkem přišel zároveň úpadek celé hry, k vidění byly spíše ostré zákroky a dlouhé debaty mezi hráči a rozhodčím. Navíc se těsně před přestávkou zranil hostující obránce Perea. Domácí ovšem této situace, kdy hráli pár minut proti deseti, využít nedokázali.

Po příchodu z kabin bylo Bilbao aktivnější, ale hra byla i nadále rozkouskovaná a nepohledná. Zbytečné byly oslavy fanoušků na San Mamés, protože gól Davida Lópeze nebyl z důvodu ofsajdového postavení uznán. Atlético Madrid se v těchto chvílích nacházelo v obrovské herní křeči, hráči si nebyli schopni přihrát ani podržet balón. Jediným světlým bodem byl dlouhou dobu Kun Aguero. Opět provedl skvělý slalom, následně volil přihrávku na Luise Garcíu, bývalý hráč Liverpoolu a Barcelony ovšem na Iraizoze nevyzrál. A tu se náhle v 77. minutě objevil u míče po přihrávce Luise Garcií v druhém poločase neviditelný Diego Forlán a famózní ranou rozhodl utkání. Jednalo se přitom o první střelu uruguayského kanonýra v zápase. Baskičtí Lvi se ovšem nechtěli vzdát bez boje a podařilo se jim svého soupeře dostat pod tlak. Nicméně jim nakonec nepomohlo ani zranění Lea Franca, který i přesto musel zápas dochytat. V závěrečném tlaku se Vélez trefil pouze do tyče a utkání skončilo výsledkem 2:0 pro hosty z Madridu.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*bary72

Souboj Athletic a Atlética vidím na plichtu. Je to vyrovnaný souboj tak tipuju 1:1. Bilbao doma zatím pouze remizovalo a nám to jde venku všelijak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele