Další články

Rosický si po 32 měsících zahrál za Arsenal při exhibici s Realem

Bývalý kapitán české reprezentace Tomáš Rosický sice v červnu zakončil svou hvězdnou kariéru, přesto si dnes poprvé od ledna 2016 zahrál utkání na Emirates Stadium v dresu Arsenalu. Ve velkolepé exhibici pomohl zdolat legendy Realu Madrid na pokutové kopy, když v normální hrací době branka nepadla.

Hledání ztraceného času aneb proč jsme nedokázali vychovat nového Rosického nebo Nedvěda

Definitivní rozloučení Tomáše Rosického s profesionální kariérou je smutnou připomínkou, kde byl český fotbal před patnácti lety a drsným připomenutím, jak hluboko jsme za tu dobu klesli. Po trávníku vyprodané Letné se v sobotu večer proháněli zralí čtyřicátníci Poborský s Kollerem a diváci mohli sledovat podívanou takové úrovně, kterou současná liga, ani reprezentace není schopna nabídnout.

Hašek: Rosického měli rádi i soupeři, nikde na něj nepískali

Trenér Ivan Hašek považuje Tomáše Rosického nejen za výjimečného fotbalistu, ale především za skvělého člověka, kterého mají rádi všichni včetně soupeřů. Dokazuje to podle něj i to, že fanoušci při jeho dnešní rozlučce s kariérou navzdory silným bouřím zůstali v hledišti letenského stadionu a hodinu čekali, než exhibiční zápas začne.

Rosický byl dojatý z Brücknera a ocenil lidi, že v dešti zůstali

Bývalý kapitán české reprezentace Tomáš Rosický byl během exhibičního utkání na Letné při loučení s kariérou dojatý a třeba při rozhovoru s legendárním trenérem Karlem Brücknerem po závěrečné děkovačce měl slzy na krajíčku. Sedmatřicetiletý odchovanec pražské Sparty si na svém domovském stadionu užil i chvíli, kdy na konci zápasu nastoupil na trávník jeho syn. Děkoval fanouškům, že zůstali navzdory silným bouřím, které výkop pozdržely o hodinu.

Brückner: Ten konec byl nostalgický, na stará kolena jsem citlivý

Legendární trenér Karel Brückner v dnešním rozlučkovém zápase Tomáše Rosického s kariérou na Letné vedl výběr ČR a jeho část tvořili hráči, s nimiž v roce 2004 došel do semifinále evropského šampionátu. Osmasedmdesátiletý kouč si exhibici užil a připustil, že v závěru byl naměkko.

Bylo to důstojné rozloučení s Tomášovou kariérou, řekl Koller

Ačkoli nepříznivé počasí situaci zkomplikovalo, rozloučení Tomáše Rosického s kariérou se povedlo. Exhibiční zápas proti výběru světa si užily i české hvězdy v čele s Janem Kollerem, který byl Rosického souputníkem nejen v národním týmu, ale i v Dortmundu.

Tomáše obdivuji jako člověka, řekl o Rosickém hvězdný Fàbregas

Na poslední utkání Tomáše Rosického dorazila řada jeho hvězdných spoluhráčů z působení v Dortmundu a Arsenalu v čele s mistrem světa i Evropy Céscem Fàbregasem. Ten ani na chvíli s účastí neváhal, jelikož bývalého kapitána českého národního týmu považuje za blízkého kamaráda a za jednoho z nejdůležitějších lidí ve své kariéře.

Na Rosického rozlučku dorazili i fanoušci z Asie

Na rozlučku bývalého kapitána české reprezentace Tomáše Rosického s kariérou přijelo i několik desítek fanoušků až z Asie včetně Hongkongu, vzdáleného devět tisíc kilometrů. Už několik hodin před dnešní exhibicí na Letné postávali před stadionem převážně v dresech londýnského Arsenalu. Postupně se k nim přidávali fandové Sparty a Dortmundu.

Rosický se loučil na vyprodané Letné, poslední gól dal jeho syn

Bývalý kapitán české reprezentace Tomáš Rosický se dnes definitivně rozloučil s kariérou. Při své benefici pomohl proměněnou penaltou českému výběru k výhře 5:2 nad výběrem světa složeným z jeho bývalých spoluhráčů z Dortmundu a Arsenalu. Závěrečnou branku vstřelil jeho čtyřletý syn Tomáš. Poslední utkání na vyprodaném stadionu Sparty na Letné odehrál Rosický v silném dešti, kvůli kterému musela být exhibice o hodinu odložena.

Rosický se rozloučí s kariérou po boku přátel na vyprodané Letné

Jedna z největších osobností historie českého fotbalu Tomáš Rosický v sobotu definitivně uzavře hráčskou kariéru velkolepou beneficí. Na vyprodaném stadionu Sparty Praha na Letné se představí po boku největších kamarádů, které poznal během kariéry ve Spartě, Dortmundu, Arsenalu a českém národním týmu. Své umění tak divákům předvedou Cesc Fábregas, Robin van Persie, Jan Koller či Petr Čech.

Červnová rozlučka Rosického už je vyprodaná

Přestože do hvězdné rozlučky bývalého kapitána reprezentace Tomáše Rosického na stadionu Sparty chybí ještě více než měsíc, už nyní je vyprodáno. Dnes v poledne odstartoval volný prodej vstupenek a fanoušci rozebrali volné lístky na exhibiční zápas mezi bývalými spoluhráči tvořivého záložníka z národního týmu a zahraničních klubů během několika desítek minut.

Rosický si chce působení ve sportovní radě FAČR ještě promyslet

Tomáš Rosický zatím stále přemýšlí, zda přijme nabídku na působení ve sportovní radě Fotbalové asociace ČR po boku Dušana Uhrina staršího a dalších expertů. Bývalý kapitán národního týmu a hráč Sparty, Dortmundu a Arsenalu si totiž stále zvyká na roli funkcionáře ve Spartě a nerad by přijetí další funkce uspěchal.

Wenger bude ještě trénovat někde jinde, odhaduje Rosický

Po dlouhých 22 letech opouští trenér Arséne Wenger Arsenal a jeho bývalý svěřenec Tomáš Rosický připouští, že to pro londýnský klub bude obrovská změna. Na druhou stranu se ale na ni Arsenal prý dlouho připravoval. Očekává, že hráči budou chtít pro trenéra vyhrát Evropskou ligu, aby se mohl loučit s trofeji. Ovšem Rosický si nemyslí, že by Wenger v osmašedesáti letech končil kariéru.

Rosický chce na rozlučce reprezentanty, Fábregase či Wengera

Bývalý kapitán reprezentace Tomáš Rosický už usilovně pracuje na svém rozlučkovém zápase, ve kterém by 9. června na Letné rád přivítal co nejvíce svých bývalých spoluhráčů z národního týmu, Sparty, Dortmundu i Arsenalu. Věří, že se sejde opravdu hvězdná sestava včetně trenérů. Výběr reprezentace by měl vést Karel Brückner a výběr světa by zas mohl koučovat Arséne Wenger.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele