Další články

Kalas bude hrát druhou Bundesligu, podepsal dvouletou smlouvu se Schalke

Tomáš Kalas po konci smlouvy v anglickém druholigovém Bristolu zamířil do Schalke. V klubu druhé Bundesligy podepsal třicetiletý český obránce dvouletý kontrakt.

Kalas před startem playoff věří Sunderlandu. Mají všechny předpoklady na PL, míní

Český obránce Tomáš Kalas ve svém pravidelném blogu pro Livesport Zprávy hodnotí průběh anglické Premier League a přibližuje dění ostrovního fotbalu. Tentokrát přišla řeč i na Manchester City a blížící se playoff o postup do nejvyšší soutěže.

Neuvěřitelné, obrovská ostuda, říká Kalas o debaklu Manchesteru United

Anglickou ligu zřejmě čeká další dramatický boj o mistrovský titul, hlavním tématem uplynulých dní v Premier League je ovšem ostudný debakl Manchesteru United v Liverpoolu (0:7). Utkání sledoval i český reprezentant a obránce druholigového Bristolu City Tomáš Kalas.

Od české reprezentace se kvůli zranění odpojil obránce Kalas

- Čeští fotbalisté se budou muset v úterním závěrečném utkání kvalifikační skupiny o postup na mistrovství světa proti Estonsku obejít bez obránce Tomáše Kalase. Osmadvacetiletý stoper anglického druholigového Bristolu nestihl vyléčit zranění, s nímž už dorazil na reprezentační sraz, a od týmu se odpojil...

Očekávali jsme mnohem těžší zápas, řekl Kalas k remíze s Chorvaty

Podle stopera Tomáše Kalase očekávali čeští fotbalisté ve druhém utkání na mistrovství Evropy v Glasgow proti favorizovaným Chorvatům výrazně těžší bitvu. Pondělní vítězný duel se Skoty (2:0) považoval za náročnější. Mrzelo ho, že Češi proti vicemistrům světa nevyužili v prvním poločase víc šancí, remízu 1:1 ale považuje za spravedlivou.

Kalas už se uzdravil a těší se na Euro, kde se bude cítit skoro jako doma

Během přípravného kempu v Jižním Tyrolsku měl Tomáš Kalas problémy se svalem, nakonec se ale stihl dát do pořádku a v úterý už za českou reprezentaci odehrál domácí vítěznou generálku na mistrovství Evropy proti Albánii. Osmadvacetiletý obránce se v základní skupině, kterou národní tým odehraje v Glasgow a Londýně, bude cítit skoro jako doma, protože působí v druholigovém anglickém Bristolu.

Čelůstka i Kalas jsou v pořádku, připraven nastoupit do generálky je i Hložek

Ondřej Čelůstka a Tomáš Kalas by o nadcházející evropský šampionát neměli přijít. Oba stopeři se už dali po zranění do pořádku a budou českému týmu k dispozici pro úterní závěrečné utkání před mistrovstvím Evropy na Letné proti Albánii. Trenér Jaroslav Šilhavý už bude moci počítat i s útočníkem Adamem Hložkem.

Češi v zahraničí: Krmenčík vystřelil finále, Jankto výhru nad AS Řím

Záložník Jakub Jankto se prosadil v italské lize a pomohl Sampdorii k vítězství nad AS Řím. Důležitou roli v postupu PAOKu Soluň do finále řeckého poháru hrál Michael Krmenčík, který vstřelil důležitou branky v duelu s AEK Atény. Na vítězství West Hamu United v Burnley se podílel asistencí Vladimír Coufal, i když jeho parťák Tomáš Souček předtím zavinil penaltu.

Češi v zahraničí: Wágner zazářil hattrickem. Jeden zásah přidali Pekhart a Gebre Selassie

Útočník Tomáš Wágner se zaskvěl hattrickem v kyperské lize, stihnul ho ještě v prvním poločase. Z penalty také skóroval Tomáš Pekhart v Polsku za Legii Varšava. Gól přidal i netypický střelec Theo Gebre Selassie v dresu Brém. Jeho branka ovšem k bodovému zisku nevedla.

Češi v zahraničí: Dva góly Plška, jeden zásah z Itálie, Kypru a Rumunska

Záložník Jakub Jankto se podílel brankou na vítězství Sampdorie Janov nad Hellasem Verona. Ještě povedenější zápas si v dresu maďarské Puskás Akademie užil záložník Jakub Plšek. Proti MTK Budapešť se trefil hned dvakrát. Jednou skóroval také na Kypru v pondělním utkání za Neu Salamis útočník Tomáš Wágner. Podruhé za sebou skóroval v rumunské lize záložník Lukáš Droppa.

Češi v zahraničí: Kanonáda! Češi stříleli napříč Evropou!

Bohatý víkend mají za sebou Češi v zahraničních ligových soutěžích. Gólů padalo požehnaně. Trefil se v Premier League Matěj Vydra, další zásahy přidali ne tolik typičtí střelci. Češi se zapsali na listinu střelců v Chorvatsku, Kazachstánu, Rumunsku i Polsku. K tomu přišlo i pár gólových asistencí. Na zajímavý double dosáhli Tomáš Souček a Vladimír Coufal z West Hamu...

Češi v zahraničí: Krajánkům to pálí! Pekhart vede tabulku, Schick s Barákem rozhodli

Českým fotbalistům se o víkendu střelecky dařilo. Matěj Vydra vstřelil gól za Burnley v Southamptonu. Patrik Schick pomohl k vítězství Leverkusenu nad Schalke. Trefil se i v itlaské lize za Hellas Verona Antonín Barák či Tomáš Wágner na Kypru. Stálicí už je Tomáš Pekhart, jenž za Legii Varšava skóroval dokonce dvakrát.

Češi v zahraničí: Pekhartův poker a dvougólový Souček proti Arsenalu

Gólově povedený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích. Nezpochybnitelnou hvězdou byl Tomáš Pekhart. V polské lize se prosadil hned čtyřikrát a zařídil vítězství Legie Varšava. Dvakrát se na Slovensku trefil mladý útočník Ondřej Chvěja, stejně jako v Anglii Tomáš Souček. Ten ovšem bohužel jednou na každé straně hřiště. Dva Češi zamířili přesně z pokutového kopu a pomohli svým mužstvům k vítězství - konkrétně Michal Frydrych z Wisly Krakov a Milan Škoda z tureckého Rizesporu.

Z české nominace vypadli zranění Kolář, Král a Kalas

Těsně před dnešním srazem české reprezentace před úvodními třemi zápasy kvalifikace mistrovství světa vypadli z nominace kvůli zranění brankář Ondřej Kolář, obránce Tomáš Kalas a záložník Alex Král. Trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý dodatečně povolal zadáka Václava Jemelku. Reprezentace o tom informovala v tiskové zprávě.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele