Laštůvka: Brankář je od toho, aby něco pochytal

Po výhře v přípravném zápase v Turecku se na brankáře reprezentace Jana Laštůvku valila chvála, komplimenty mu složili kapitán Tomáš Rosický i kouč Michal Bílek. Trpělivý náhradník zraněné brankářské jedničky Petra Čecha byl sám rád, že třemi povedenými zákroky přispěl k vítězství 2:0.

Dněpru se daří, Laštůvka už ale touží po zimní přestávce

Český brankář Jan Laštůvka se může po čtvrteční výhře v Eindhovenu těšit na jarní účinkování v Evropské lize. Ukrajinský Dněpropetrovsk s devětadvacetiletým brankářem v zádech má zajištěn postup ze skupiny F z prvního místa.

Zraněné Rajtorala a Laštůvku v nominaci nahradili Latka a Grigar

Zraněného Františka Rajtorala nahradí v nominaci české reprezentace pro středeční přípravný zápas se Slovenskem Martin Latka. Trenér Michal Bílek musel dodatečně udělat změnu i na brankářském postu, kde zraněného Jana Laštůvku nahradí Tomáš Grigar z Teplic.

Měli jsme to udržet, litoval Laštůvka ztráty dvougólového vedení

Hodinu si téměř nesáhl na míč a chvílemi se protahoval, aby neztuhl. Nakonec ale český brankář Dněpropetrovsku Jan Laštůvka v úvodním duelu 4. předkola Evropské ligy na hřišti Liberce dvakrát inkasoval a musel se se svými spoluhráči spokojit s remízou 2:2.

Šilhavý: Hráči ukázali charakter, udrželi jsme postupovou naději

Liberecký trenér Jaroslav Šilhavý ocenil, že jeho svěřenci za nepříznivého stavu 0:2 povedeným závěrem dokázali v úvodním utkání 4. předkola Evropské ligy vybojovat s Dněpropetrovskem remízu 2:2. Výsledek podle něj Slovan před odvetou na hřišti soupeře nechal ve hře o postup.

Laštůvka: Raději bych někoho jiného, ale bereme jen postup

Když brankář Dněpropetrovsku Jan Laštůvka zjistil, že los 4. předkola Evropské ligy postavil jeho týmu do cesty českého šampiona Liberec, nadšením nezářil. Nadcházející souboj se Slovanem považuje za otevřený bez jasného favorita, nic jiného než postup do základní skupiny ale nebere.

Laštůvka: Musíme zapomenout na loňskou výhru, bude to jiný duel

Přestože brankář Jan Laštůvka bude ve středečním přípravném utkání české reprezentace na Ukrajině jako obvykle krýt záda jedničce Petru Čechovi, je pro něj duel přece jen výjimečný. Čeká ho souboj proti "svým", na Ukrajině totiž už tři roky chytá za Dněpropetrovsk. A v soupeřově týmu má hned čtyři spoluhráče.

Laštůvka musel na operaci s kolenem a vynechá Kirin Cup

Brankář Jan Laštůvka se reprezentačnímu kouči Michalu Bílkovi musel omluvit z nominace na červnový turnaj Kirin Cup v Japonsku. Osmadvacetiletý gólman ukrajinského Dněpropetrovska dnes podstoupil operaci poraněného menisku.

Kouč Ramos povede Dněpropetrovsk s Laštůvkou a Holkem

Španělský kouč Juande Ramos povede ukrajinský celek Dněpr Dněpropetrovsk, za který hrají i Jan Laštůvka s Mariem Holkem. Šestapadesátiletý trenér, jenž působil i na lavičce Realu Madrid, se dohodl na kontraktu na čtyři roky. Uvedl to oficiální internetový server klubu.

Laštůvka přestoupil do Dněpropetrovsku

Přestup gólmana Jana Laštůvky ze Šachtaru Doněck do Dněpru Dněpropetrovsk je hotov. Sedmadvacetiletý český brankář dnes stvrdil přesun mezi dvěma ukrajinskými kluby podpisem tříleté smlouvy. Podle neoficiálních informací za něj Dněpr zaplatil 2,5 milionu eur (64,5 milionu korun).

Gólman Laštůvka zřejmě přestoupí do Dněpropetrovsku

Novým působištěm brankáře Jana Laštůvky by se už brzy mohl stát Dněpr Dněpropetrovsk. Sedmadvacetiletý gólman Šachtaru Doněck, který v minulé sezoně hostoval ve West Hamu, s klubem jedná o podmínkách smlouvy. Dohoda je podle všeho na spadnutí.

Laštůvka ve West Hamu končí

Jan Laštůvka ve West Hamu skončil. Šestadvacetiletý gólman, který se za celou sezonu přes anglického reprezentanta Roberta Greena nedostal v ligovém utkání do branky londýnského klubu, se z hostování vrací zpátky do Šachtaru Doněck.

Laštůvka má potíže s meniskem a netrénuje

Český gólman Jan Laštůvka se potýká se zraněním kolena, kvůli němuž chyběl v kádru West Hamu v posledním ligovém utkání proti Newcastlu. Šestadvacetiletý brankář si minulý týden na tréninku pochroumal meniskus, ale lékaři vyloučili vážnější poškození a Laštůvkovi zatím doporučili desetidenní klid.

Brankář Štěch by brzy mohl chytat v Premier League

Teprve osmnáctiletý gólman Marek Štěch začíná zřejmě získávat navrch v českém souboji o post druhého brankáře v anglickém West Hamu. V sobotu si poprvé sedl místo zkušenějšího Jana Laštůvky na lavičku v ligovém zápase s fotbalisty Newcastlu, a když jej trenér v úterý poslal chytat za rezervu, upozornil na sebe výtečným výkonem.

Laštůvka si debut v brance West Hamu sám pokazil

Český brankář Jan Laštůvka se v úterý večer konečně dočkal své premiéry v brance West Hamu, v dobrém na ni ale zřejmě vzpomínat nebude. I když předvedl pěknou řádku těžkých zákroků, nakonec právě jeho chyba rozhodla o prohře 0:1 v druholigovém Watfordu a vyřadila West Ham z dalších kol anglického ligového poháru.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele