Další články

Maradona byl zbaven obvinění

Víc než tři roky po smrti byl argentinský fotbalista Diego Maradona v Itálii zbaven obvinění z mnohamilionových daňových úniků. Případ, který se táhl tři desetiletí, ukončilo rozhodnutí nejvyššího soudu, uvedla agentura Reuters.

Argentinský soud potvrdil, že začne proces ohledně úmrtí Maradony

Argentinský odvolací soud dnes rozhodl, že začne proces ohledně úmrtí legendárního Diega Maradony v listopadu 2020. Podle agentury EFE soudci jednomyslně zamítli žádost obhajoby a potvrdili záměr prokuratury postavit před soud osm zdravotníků obžalovaných ze zabití z nedbalosti. Za to jim hrozí osm až 25 let vězení. Kdy proces začne, odvolací soud neuvedl.

Bývalý Maradonův kondiční trenér: Dnešní fotbalisté jsou ovce, nechají sebou zametat

Bývalý kondiční trenér Diega Maradony, který na mistrovství světa 2010 vedl také Lionela Messiho, má za to, že množství zraněných fotbalistů před katarským turnajem je jasnou ukázkou toho, že hra spojující fanoušky z celého světa se stala především byznysem a hráči doplácí na náročný zápasový program. O tom se Fernando Signorini (72) rozpovídal pro Diretta News, tedy italskou mutaci serveru Livesport Zprávy.

Maradonův míč "boží ruka" se bude dražit, odhadem za 3 miliony liber

Diego Maradona se do fotbalové historie rozhodně zapsal také slavným momentem, který je označovaný již zevšednělým termínem boží ruka. Míč, který na světovém šampionátu v roce 1986 vsítil 22. června do sítě Anglie nedovoleným způsobem, se bude během listopadu dražit v Londýně. Zprávu veřejnosti a médiím sdělila ve čtvrtek aukční síň Graham Budd Auctions.

Tým pečující před smrtí o Maradonu byl obžalován ze zabití

Takřka jeden a půl roku po smrti Diega Maradony vznesl argentinský státní zástupce žalobu proti členům lékařského týmu, kteří se o fotbalovou legendu starali. Osm lékařů a zdravotníků bylo obviněno ze zabití následkem zanedbání péče, Maradonovu úmrtí bylo podle prokuratury možné předejít. Pokud budou uznáni vinnými, hrozí jim až 25 let vězení.

Milovaný i nenáviděný Maradona proslul umem i skandály

Na hřišti proslul argentinský záložník Diego Maradona geniálními kousky, mimo něj na sebe strhával pozornost četnými skandály. Kariéru mistra světa z roku 1986 notně poznamenala závislost na kokainu, kvůli níž byl opakovaně potrestán zákazem činnosti. Po jejím skončení se jeden z nejlepších fotbalistů všech dob vydal na nepříliš úspěšnou trenérskou dráhu.

Maradonův lékař odmítl jakoukoliv zodpovědnost za úmrtí ikony

Osobní lékař Diega Maradony Leopoldo Luque odmítl jakoukoliv spoluzodpovědnost za listopadové úmrtí argentinské legendy. Na závěr dvoutýdenních výslechů to řekl jeho právník Julio Rivas. Luque je jedním ze sedmi zdravotníků vyšetřovaných kvůli možnému zanedbání péče o někdejšího skvělého útočníka.

Argentinské úřady obvinily ze smrti Maradony sedm zdravotníků

Sedm zdravotníků vyšetřovaných kvůli úmrtí legendy Diega Maradony bylo nově obviněno z úmyslného zabití. Informovala o tom agentura AFP. Argentinské úřady se opírají o zprávu dvacetičlenné lékařské rady, podle níž Maradona nedostal před svým skonem dostatečnou péči a byl "ponechán osudu". Obviněným hrozí trest osm až 25 let odnětí svobody.

Pelé o Maradonovi: Byl jsi génius, který okouzlil svět

Legendární Pelé se dojemnými slovy ještě jednou rozloučil s další hvězdou světového fotbalu Diegem Maradonou, který v minulém týdnu zemřel v šedesáti letech na infarkt. Ve vzkazu na instagramu slavného Argentince označil za míčového kouzelníka, ale také velkého přítele.

Argentinci se loučí s Maradonou, pohřben bude už dnes

Argentinci se dnes rozloučili s legendárním fotbalistou Diegem Maradonou, jenž ve středu v 60 letech zemřel na infarkt. Uzavřená rakev s tělem mistra světa a národního hrdiny byla vystavena v prezidentském paláci v Buenos Aires, kam se mu od brzkého rána přišly poklonit desetitisíce lidí. Pohřeb se na přání rodiny uskuteční už dnes večer.

Neapol truchlí kvůli Maradonově smrti, pojmenuje po něm stadion

Neapol truchlí kvůli úmrtí argentinského fotbalisty Diega Maradony, který v letech 1984 až 1991 působil v tamním klubu SSC. Od středečního večera zapálily stovky lidí svíčku před nástěnnou malbou, která zobrazuje slavného hráče ve čtvrti Quartieri Spagnoli. Ve městě lidé vyvěšují fotbalistovy podobizny. Neapolská radnice vyhlásila kvůli úmrtí Maradony den smutku a rozhodla se po něm pojmenovat stadion.

Villas-Boas vyzval FIFA, ať z fotbalu vyřadí Maradonovu desítku

Portugalský trenér Marseille André Villas-Boas vyzval mezinárodní federaci FIFA, aby po úmrtí Diega Maradony celosvětově vyřadila z užívání jeho číslo 10. Legendární Argentinec zemřel ve středu v šedesáti letech na infarkt.

Snad si spolu zahrajeme fotbal v nebi, vzkázal Pelé Maradonovi

Celý fotbalový svět truchlí nad úmrtím jednoho z nejlepších hráčů historie Diega Maradony, který v 60 letech podlehl infarktu. Zármutek nad ztrátou mistra světa z roku 1986 vyjádřil i legendární brazilský fotbalista Pelé nebo Neapol, kde argentinská ofenzivní hvězda strávila nejlepší roky kariéry.

Zemřel idol Diego Maradona, v 60 letech podlehl infarktu

Jeden z nejlepších fotbalistů historie Diego Maradona necelý měsíc po šedesátých narozeninách zemřel. Argentinský mistr světa z roku 1986 a idol mnoha generací dnes utrpěl srdeční zástavu. Po smrti muže, jenž má ve své vlasti status národního hrdiny, vyhlásil argentinský prezident Alberto Fernández třídenní státní smutek.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele